Να γιατί η Παλαιστίνη δεν εμφανίζεται στο Google Maps

Να γιατί η Παλαιστίνη δεν εμφανίζεται στο Google Maps

Η απουσία της Παλαιστίνης από το χάρτη της Google προκάλεσε «θύελλα αντιδράσεων« στα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης της Μέσης Ανατολής.

Μια δημοσιογραφική ομάδα στην πόλη της Γάζας προκάλεσε αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όταν ισχυρίστηκε ότι η Παλαιστίνη διεγράφη από το Google Maps.

Οι χάρτες της Google εμφανίζουν συνήθως ένα διακεκομμένο περίγραμμα γύρω από τη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, προκειμένου να καθορίζονται οι πόλεις στις περιοχές αυτές. «Η Παλαιστίνη δεν έχει εμφανιστεί ποτέ στο Google Maps. Ωστόσο ανακαλύψαμε ένα σφάλμα που αφαίρεσε τις ετικέτες από τη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε εκπρόσωπος της τεχνολογικής εταιρείας στο Fortune, προσθέτοντας ότι το θέμα θα επιλυθεί άμεσα και οι ετικέτες θα τοποθετηθούν στην κάθε περιοχή.

Δεκάδες χιλιάδες χρήστες των κοινωνικών μέσων στη Μέση Ανατολή επέκριναν την κίνηση της Google, ενώ ένα μεγάλο μέρος των μέσων επικοινωνίας μαζί με τα κοινωνικά μέσα απαίτησαν την αποκατάσταση της ετικέτας στο χάρτη.

«Η (ομάδα μας) καταδικάζει την κίνηση της Google να διαγράψει το όνομα της Παλαιστίνης, και καλεί την εταιρεία να απολογηθεί στον παλαιστινιακό λαό», δημοσίευσε το Φόρουμ των Παλαιστινίων Δημοσιογράφων.

Οι διαμάχες ωστόσο δεν έχουν σταματήσει. Χρήστες του Twitter δημιούργησαν το hashtag #PalestineIsHere και πάνω από 250.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει μια αναφορά, ζητώντας από τη Google να προσθέσει την Παλαιστίνη στους χάρτες της.