Να πώς μπορείτε να αποκτήσετε την θρυλική Aston Martin DB5 του Τζέιμς Μποντ

Να πώς μπορείτε να αποκτήσετε την θρυλική Aston Martin DB5 του Τζέιμς Μποντ
GOLDFINGER, Sean Connery, 1964.

Η εταιρεία σε συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής των ταινιών του διάσημου μυστικού πράκτορα σχεδιάζει αντίγραφα του θρυλικού μοντέλου.

Αν είχατε ποτέ το όνειρο να είστε ο Τζέιμς Μποντ, η Aston Martin κάνει σας βοηθά να πραγματοποιήσετε το όνειρό σας. Η Aston Martin υπέγραψε μια συμφωνία με την εταιρεία παραγωγής, EON Productions, που βρίσκεται πίσω από τις ταινίες του Τζέιμς Μποντ για να δημιουργήσει 25 Aston Martin DB5, το ίδιο όχημα που ο Μποντ οδηγούσε στην ιστορική ταινία του 1964, Goldfinger.

Η Aston Martin επεσήμανε ότι τα αυτοκίνητα δεν είναι ρεπλίκες και θα είναι σχεδιασμένα σχεδόν με τον ίδιο τρόπο όπως το μοντέλο στην ταινία, κάνοντάς τα αυτό που η εταιρεία αποκαλεί «μια βελτιωμένη έκδοση». Οι μόνες διαφορές, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Aston Martin, θα είναι «κάποιες μικρές αλλαγές που θα εκπλήξουν ευχάριστα το κοινό και θα εξασφαλίσουν υψηλότερα επίπεδα ποιότητας και αξιοπιστίας». Το κόστος για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο φτάνει στα 2,75 εκ. λίρες (περίπου 3,5 εκ. δολάρια). Επίσης, θα είναι διαθέσιμο προς παράδοση από το 2020.

Η ταινία Goldfinger είναι η τρίτη ταινία της σειράς που χρησιμοποιήθηκαν αυτοκίνητα της εταιρείας. Η ταινία βασίστηκε σε μυθιστόρημα του Ίαν Φλέμινγκ με τον ίδιο τίτλο και με πρωταγωνιστή στον Σον Κόνερι. Κατά τη διάρκεια της ταινίας, ο διάσημος μυστικός πράκτορας πραγματοποιεί καταδιώξεις υψηλών ταχυτήτων με το συγκεκριμένο μοντέλο. Σε αντίθεση με την πραγματική DB5 που κατασκευάζει η Aston Martin, το μοντέλο που χρησιμοποιεί ο Μποντ έχει εξοπλιστεί με διάφορα κατασκοπευτικά εργαλεία που θα τον βοηθήσουν να νικήσει τον αντίπαλό του.

Μπορεί το μοντέλο DB5 να έγινε διάσημο στην ταινία αυτή, αλλά εμφανίστηκε σε συνολικά έξι ταινίες του Τζέιμς Μποντ, συμπεριλαμβανομένων των: Thunderball, GoldenEye και Tomorrow Never Dies. Ένα συλλεκτικό παιχνίδι, αντίγραφο του αυτοκινήτου, πωλήθηκε το 1965 και σύντομα έγινε μεγάλη επιτυχία στα παιδιά. Κατά τον πρώτο χρόνο της παραγωγής του, πωλήθηκαν 2,5 εκατομμύρια μοντέλα σε πραγματικό μέγεθος.

Φωτογραφία: Everett Collection