«Ναυάγησε» η συμφωνία εξαγοράς των σουπερ μάρκετ Καρυπίδης από τα Market In

«Ναυάγησε» η συμφωνία εξαγοράς των σουπερ μάρκετ Καρυπίδης από τα Market In

H πρόταση εξαγοράς που είχε καταθέσει η Market In αφορούσε την απόκτηση 110 σούπερ μάρκετ με 1.100 εργαζομένους από τους 1.400 που έχει σήμερα.

Ενώ από τον χειμώνα του 2016 πραγματοποιούνταν όλες οι συζητήσεις με σκοπό την εξαγορά της αλυσίδας που ανήκει στην Καρυπίδης (πρώην Αρβανιτίδης) από τα Market In,  η δεύτερη, έστειλε επιστολή στους προμηεθυτές της Καρυπίδης (Karipidis Bros) στους οποίους τους ενημερώνει ότι σταματά και τη συνεργασία που είχε σε επίπεδο franchising.

Στην επιστολή προς τους προμηθευτές η εταιρεία αναφέρει τα εξής:
«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σταμάτησε η συνεργασία Franchising μεταξύ της εταιρίας μας (Μarket In) και της εταιρίας Καρυπίδης. Κατά συνέπεια, από τις 9 Ιανουαρίου και στο εξής, δε θα πρέπει να παραδίδετε εμπορεύματα κατ ́ εντολή της Μarket In στα τριάντα πέντε (35) καταστήματα ή στις αποθήκες της εταιρίας Καρυπίδης. Σας επισημαίνουμε ότι, για οποιαδήποτε παράδοση γίνει μετά την παρούσα ενημέρωση, η Μarket In δεν θα αναγνωρίσει την υποχρέωσή της προς εσάς».

Σύμφωνα με πηγές, η συμφωνία βρέθηκε στον αέρα, μετά τον χρηματοοικονομικό  έλεγχο που πραγματοποίησαν τα Market In στην εταιρεία Καρυπίδης, αλλά και λόγω της αντίθεσης του Υπουργείου Εργασίας στην πρόταση εξαγοράς που είχε κατατεθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση εξαγοράς που είχαν καταθέσει οι εκπρόσωποι της Market In αφορούσε την απόκτηση 110 σούπερ μάρκετ από τα 130 της Καρυπίδης, με 1.100 εργαζομένους από τους 1.400 σήμερα.

Από αυτούς τους 1.100 ζητούσε να δεχθούν μείωση των μισθών κατά 20% και την υπογραφή ατομικών συμβάσεων, ενώ τέθηκε και το αίτημα, το βοήθημα των 1.000 ευρώ που θα πάρουν οι εργαζόμενοι από το υπουργείο, να «αφαιρεθεί» από τα οφειλόμενα ποσά που θα πρέπει να καταβάλει στους εργαζομένους.

Η εταιρεία Καρυπίδης διαθέτει 131 σούπερ μάρκετ, στα οποία απασχολούνται 1.400 άτομα. Τα χρέη της υπολογίζονται σε περίπου 50 εκατ. ευρώ και αφορούν οφειλές σε ΙΚΑ, εφορία, εργαζόμενους, μισθώματα κ.λπ

Στους “δρόμους” οι εργαζόμενοι

Οι επί 12 μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι των σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης», πραγματοποίησαν συλλαλητήριο χθές στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση των αυτονόητων. Στο συλλαλητήριο του Πανελληνίου Σωματείου Εργαζομένων στον «Καρυπίδη» συμμετείχαν σωματεία, επιτροπές αγώνα αλλά και το ΠΑΜΕ.

Όπως ανέφερε από το βήμα η πρόεδρος του Πανελληνίου Σωματείου Εργαζομένων στον «Καρυπίδη», Νόπη Μουστακίδου οι εργαζόμενοι –οι περισσότεροι των οποίων βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας- δεν πρόκειται να υποχωρήσουν και θα συνεχίσουν να διεκδικούν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους αλλά και να παραμείνουν οι ίδιοι εργαζόμενοι με τα ίδια δικαιώματα σε όποιο κατάστημα ανοίξει με οποιονδήποτε νέο εργοδότη.