Το NBA LIVE 19 της EA Sports φέρνει τις γυναίκες στα ψηφιακά παρκέ

Το NBA LIVE 19 της EA Sports φέρνει τις γυναίκες στα ψηφιακά παρκέ

Για πρώτη φορά στην ιστορία του franchise οι χρήστες μπορούν να αλλάζουν την εμφάνιση των γυναικείων χαρακτήρων.

Το παιχνίδι «NBA LIVE 19» της EA Sports θα επιτρέψει επιτέλους στους χρήστες να δημιουργήσουν παίκτριες που θα μπορούν να αλλάξουν την εμφάνισή τους, ομάδες που θα αποτελούνται και από τα δύο φύλα, και ακόμα και παίκτες που θα μοιάζουν με τους χρήστες, χρησιμοποιώντας τεχνολογία σκαναρίσματος προσώπου.

Αν και οι χρήστες ήταν σε θέση να επιλέγουν προσχεδιασμένες γυναικείες παίκτριες ήδη από την προηγούμενη έκδοση, το NBA Live 18, που είχε κυκλοφορήσει την προηγούμενη χρονιά, αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν από την αρχή παίκτριες με χαρακτηριστικά που οι ίδιοι επιθυμούν.

Το παιχνίδι, που πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 7 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει επίσης το χαρακτηριστικό «Δυνατότητες του Ειδώλου», που βασίζεται στο μοναδικό σετ δυνατοτήτων του καθενός παίκτη. Τα νέα χαρακτηριστικά είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να δίνουν τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες χρήστες την ίδια εμπειρία και πρόσβαση στο παιχνίδι.

Τα αθλητικά βιντεοπαιχνίδια έχουν παραδοσιακά επικεντρωθεί σε άντρες παίκτες με ελάχιστες εξαιρέσεις. Τα τελευταία χρόνια, η EA Sports έχει κάνει προσπάθειες για να συμπεριλάβει περισσότερες γυναίκες στα παιχνίδια της, ξεκινώντας με το να συμπεριλάβει ποδοσφαιρίστριες στο παιχνίδι FIFA 16.

Στην ιστοσελίδα της, η EA Sports ανακοίνωσε ότι το NBA LIVE 19 αντιπροσωπεύει ένα βήμα μπροστά όσον αφορά τις γυναίκες στα βιντεοπαιχνίδια: «Στο NBA LIVE 19, θα σας δώσουμε μια πιο προσωποποιημένη εμπειρία παιχνιδιού και θα προσθέσουμε παίκτριες για την πρώτη φορά στην ιστορία του franchise. Η στιγμή που γυναίκες μπασκετμπολίστριες θα βρίσκονται στο LIVE έχει έρθει».

Από την πλευρά του, το WNBA κι οι παίκτριες που αντιπροσωπεύονται στο παιχνίδι, καλωσόρισαν την αυξανόμενη εκπροσώπηση σε αυτό. Η πρόεδρος του WNBA, η Λίζα Μπόρντερς αναγνώρισε την δέσμευση της εταιρείας για την εκπροσώπηση των αθλητριών, αναφέροντας σε δήλωσή της ότι «Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε τη σταθερή δέσμευσή τους στην ένταξη και την αυτοέκφραση όλων των παικτών ανεξαρτήτου φύλου να ζωντανεύει στο NBA Live 19».