ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ διώχνει επενδύσεις και δουλειές

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ διώχνει επενδύσεις και δουλειές

Καταρρέει το κυβερνητικό αφήγημα για στροφή στην επιχειρηματικότητα υποστηρίζει η ΝΔ με αφορμή την απόφαση της Ελντοράντο για το πάγωμα της επένδυσης.

Θοδωρής Λαπαναΐτης

Ως απτή απόδειξη του ότι «είναι αστείο ο κ. Τσίπρας να προσπαθεί να φορέσει το κοστούμι σοβαρού πρωθυπουργού» αντιμετωπίζουν στη ΝΔ την εξέλιξη με την αναστολή των εργασιών της Ελντοράντο και το πάγωμα της επένδυσης και περνούν στην αντεπίθεση εκτιμώντας ότι το κυβερνητικό αφήγημα της στροφής στην επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις «καταρρέει πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρεις».

Ενδεικτικό της σημασίας που δίνουν στο Μοσχάτο σε αυτή την εξέλιξη είναι το γεγονός ότι παρενέβη ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβάζοντας τους τόνους στον απόηχο της παρουσίας του πρωθυπουργού και ενόψει της δικής του παρουσίας στη ΔΕΘ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Στη ΝΔ κινούνται σε δύο επίπεδα με επίκεντρο την τύχη αυτής της επένδυσης. Από τη μια καταγγέλλουν «αυθαιρεσία» και «αυταρχισμό» κατά των επενδυτών «στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ» και από την άλλη προσπαθούν να ακυρώσουν τη θεωρία της «ταξικής μεροληψίας» της κυβέρνησης και κάνουν λόγο για «κυνισμό» και «πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων που χάνουν τις δουλειές τους».

Μάλιστα δεν είναι τυχαίο ότι στο πλαίσιο των επαφών του με φορείς ενόψει της ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επιλέξει να συναντηθεί στις 4 Σεπτέμβρη και με τα σωματεία των εργατών της «Ελληνικός Χρυσός» όπου είχε χαρακτηρίσει «ειρωνεία» τα λεγόμενα του πρωθυπουργού για τις επενδύσεις και είχε αναφέρει ότι «είναι ορατός ο κίνδυνος για την επένδυση» κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «για ιδεοληπτικούς λόγους καθυστερεί συνειδητά την αδειοδότηση της επένδυσης».

Ωστόσο στη ΝΔ προεκτείνουν την κριτική τους για τα ζητήματα της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων συνδέοντάς τα με την ανεργία επιχειρώντας να απευθυνθούν στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και στους νέους ανέργους. Στο πλαίσιο αυτό όπως έχει ξαναγράψει το News 24/7 στο σχέδιο που θα παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ ένα από τα δύο σημεία κλειδιά των θέσεων που θα παρουσιάσει είναι η πολιτική της ΝΔ για το πώς θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Πηγή: news247.gr