ΝΔ: Πανηγυρισμοί για δήθεν καθαρή έξοδο – «Αφιέρωση» στην κυβέρνηση με στίχους του Καβάφη περί Ιθάκης

ΝΔ: Πανηγυρισμοί για δήθεν καθαρή έξοδο – «Αφιέρωση» στην κυβέρνηση με στίχους του Καβάφη περί Ιθάκης

Στην ανακοίνωση του ESM σχετικά με το κόστος της διάσωσης για την ελληνική οικονομία παραπέμπει την κυβέρνηση η αξιωματική αντιπολίτευση. 

Με στίχους του Καβάφη η ΝΔ απαντά στις πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα προβεί σε δήλωση από την Ιθάκη για το τέλος του προγράμματος.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ τονίζει πως «το κατά τ΄ άλλα λαλίστατο γραφείο Τύπου του Μαξίμου, δεν βρήκε λέξη να πει για τη δήλωση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) κ. Κλάους Ρέγκλινγκ ότι “η Ελλάδα όχι μόνο διέκοψε, αλλά και αντέστρεψε τις μεταρρυθμίσεις κατά το πρώτο μισό του 2015” και ότι “το κόστος που πλήρωσε η χώρα γι΄ αυτό το επεισόδιο τιμολογείται από 86 δισ. έως 200 δισ. ευρώ”», προσθέτοντας πως ελπίζει να το κάνει αύριο ο κ. Τσίπρας «στη διάρκεια των πανηγυρισμών του για τη δήθεν καθαρή έξοδο από το τρίτο μνημόνιο, το οποίο δεν θα υπήρχε, αν δεν είχε μεσολαβήσει η δική του καταστροφική διακυβέρνηση».

Η ανακοίνωση μάλιστα καταλήγει με τους στίχους του Καβάφη καθώς, όπως λέει η ΝΔ, «φημολογείται ότι ο κ. Τσίπρας επέλεξε την Ιθάκη για τη νέα επικοινωνιακή φιέστα του, η ΝΔ του αφιερώνει προκαταβολικά τους στίχους του Καβάφη:

«Η Ιθάκη σ΄ έδωσε τα΄ ωραίο ταξείδι.

Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο.

Αλλά δεν έχει να σε δώσει τίποτα πια».

Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει, την ώρα που έχει δεσμευτεί με σκληρά μέτρα για πολλά ακόμη χρόνια

Κριτική στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε πως πανηγυρίζει για την έξοδο από το πρόγραμμα την ώρα που έχει δεσμευτεί με σκληρά μέτρα για πολλά ακόμα χρόνια άσκησε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως «οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πανηγυρίζουν, αλλά δεν ξέρω τι θα λένε οι μισθωτοί που θα χάσουν ένα μισθό από τη μείωση του αφορολόγητου. Τι θα λένε οι συνταξιούχοι που κινδυνεύουν να χάσουν από μία έως τρεις συντάξεις. Τι θα λένε οι φορολογούμενοι που θα είναι στην πίεση για πολλά χρόνια με τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα. Τι λένε όλοι οι Έλληνες που ξέρουν ότι το Υπερταμείο θα είναι εδώ μέχρι το 2115, για ακόμα 97 χρόνια», προσθέτοντας πως στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν χρειάζεται κανείς να αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση. «Την αντιπολιτεύεται η ίδια η πραγματικότητα. Αυτά που βιώνουν και θα βιώνουν οι Έλληνες πολίτες. Ας κάνει, λοιπόν, όποια πανηγύρια θέλει ο πρωθυπουργός. Θα είναι εις βάρος του», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη η κυβέρνηση κατάφερε την ώρα που η χώρα έβγαινε στο ξέφωτο «να γυρίσει τη χώρα προς τα πίσω, να οδηγηθούν στο 3ο μνημόνιο το καλοκαίρι του ‘15, με τη δική τους υπογραφή, και τώρα να καταλήξουμε σε ένα άτυπο 4ο μνημόνιο με τα γνωστά μέτρα για μισθωτούς συνταξιούχους κ.λπ. Δύο μνημόνια μας φόρτωσαν, λοιπόν! Και οι φτωχοί πλήρωσαν τη νύφη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση έχει ροπή στα πανηγύρια. Την εκδικείται όμως η ίδια η πραγματικότητα» δήλωσε επίσης στο ΑΠΕ ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Αναλυτικά:

«Τώρα που βγαίνουμε από τα μνημόνια με βάση τη λογική της κυβέρνησης οι συνταξιούχοι δεν θα δουν τις συντάξεις τους να κόβονται το ‘19, οι μισθωτοί δεν θα χάσουν ένα μισθό λόγω της μείωσης του αφορολόγητου το 2020, οι φορολογούμενοι να μη συνεχίσουν να πιέζονται έως το 2060 για την κάλυψη των πρωτογενών πλεονασμάτων και όλοι οι Έλληνες θα δουν το Υπερταμείο να απομακρύνεται και όχι να παραμένει στη χώρα με υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου έως το 2115! Η κυβέρνηση έχει ροπή στα πανηγύρια. Την εκδικείται όμως η ίδια η πραγματικότητα. Μετά το δικό τους μνημόνιο, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Κύπρος βγήκαν κατευθείαν στις αγορές χωρίς πατερίτσες και βοηθήματα. Αντίθετα η δική μας κυβέρνηση τα κατάφερε έτσι ώστε μετά το 3ο μνημόνιο να ακολουθήσει ένα 4ο μνημόνιο με μια σειρά από βαριές δεσμεύσεις για τη χώρα και ως αντάλλαγμα να δοθεί στην Έλλάδα ένα κομπόδεμα από την τρόικα για να έχει να πορεύεται μέχρι το τέλος του 2021. Ο λόγος; Έπειδή δεν έχει αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη προς την οικονομία και υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες στην πλευρά των πιστωτών ως προς το κατά πόσον η χώρα θα μπορέσει να βγει πράγματι στις αγορές. Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου ήρθε στην εξουσία με την υπόσχεση ότι θα καταργήσει τα μνημόνια και μας φόρτωσε δύο!»

Σταϊκούρας: Ούτε καθαρή, ούτε βιώσιμη η έξοδος από τα προγράμματα

Είναι προφανές ότι η έξοδος από τα προγράμματα «ούτε καθαρή είναι, ούτε βιώσιμη», υποστηρίζει σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Χρ. Σταϊκούρας, τομεάρχης Οικονομικών και βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταϊκούρας τονίζει πως «η ολοκλήρωση του 3ου προγράμματος προσαρμογής βρίσκει την ελληνική οικονομία σε κατάσταση παραλυτικής στασιμότητας, με ασθενική αναπτυξιακή δυναμική, με διογκωμένο το χρέος των πολιτών προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία, με κεφαλαιακούς περιορισμούς ακόμη σε ισχύ, με νέα μέτρα λιτότητας προ-νομοθετημένα για τα προσεχή έτη, με δεσμεύσεις για επί πολλά χρόνια υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, με δεσμευμένη τη δημόσια περιουσία για έναν αιώνα, με τις ρυθμίσεις για το χρέος να τελούν υπό όρους και προϋποθέσεις, με τη συστηματική και ασφαλή πρόσβαση στις διεθνείς αγορές να μην είναι εξασφαλισμένη, με τη χώρα να εντάσσεται σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας, ιδιαίτερα αυστηρό, που για πρώτη φορά ενεργοποιείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Είναι προφανές ότι μια τέτοια έξοδος από τα προγράμματα, ούτε καθαρή είναι, ούτε βιώσιμη», καταλήγει στη δήλωσή του προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σταϊκούρας.

Γεωργιάδης: Η χώρα θα είχε βγει από τα μνημόνια εδώ και τρία χρόνια 

«Η χώρα θα είχε βγει από τα μνημόνια εδώ και τρία χρόνια, αν δεν είχε επικρατήσει ο αντιμνημονιακός λαϊκισμός της Πρώτης Φοράς Αριστεράς» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Γεωργιάδη έχει ως εξής: «Για ποια ακριβώς έξοδο από τα μνημόνια πανηγυρίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ; Η δήθεν επιτυχία τους είναι τόσο fake, όσο και οι ίδιοι. Προσβάλλουν τη νοημοσύνη του μέσου Έλληνα πολίτη που ζει σε καθεστώς ασφυξίας, εξαιτίας του τρίτου και αχρείαστου μνημονίου, στο οποίο μας οδήγησαν οι τραγικοί χειρισμοί Τσίπρα- Βαρουφάκη. Η χώρα θα είχε βγει από τα μνημόνια εδώ και τρία χρόνια, αν δεν είχε επικρατήσει ο αντιμνημονιακός λαϊκισμός της Πρώτης Φοράς Αριστεράς. Αν δεν είχαν εξαπατήσει και δεν είχαν σπείρει τη διχόνοια στην κοινωνία. Οι υποκινητές του διχασμού, σήμερα, πανηγυρίζουν. Όχι, όμως για πολύ. Το κόστος από την καταστροφική διακυβέρνησή τους τιμολογείται από 86 έως 200 δισεκατομμύρια ευρώ. Το “μάρμαρο” το έχει πληρώσει ακριβά ο ελληνικός λαός. Σύντομα, θα το πληρώσουν και οι ίδιοι».