«Ναι» από ΝΔ στην Προανακριτική για την Novartis

«Ναι» από ΝΔ στην Προανακριτική για την Novartis
Η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη μιλά στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

«Όλα στο φως», δηλώνει η αξιωματική αντιπολίτευση μετά την απόφαση Τσίπρα.

Να συναινέσει στη διαλεύκανση της υπόθεσης της Novartis καλεί την κυβέρνηση η ΝΔ, επισημαίνοντας πως οι μάρτυρες θα πρέπει να αποκαλυφθούν και να καταθέσουν «χωρίς κουκούλες». Σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Μαρία Σπυράκη, τονίζει πως η Νέα Δημοκρατία είπε από την αρχή «όλα στο φως» και πως λέει «ναι» και στην προανακριτική επιτροπή, ανεξαρτήτως του κατηγορητηρίου που προφανώς θα κατασκευάσει, όπως λέει, η κυβέρνηση για να υποστηρίξει τη σκευωρία της.

Σύμφωνα με την κ. Σπυράκη, όμως, οι «μάρτυρες θα έρθουν χωρίς κουκούλες», όχι μόνο γιατί τους ξέρει ήδη η κυβέρνηση, όπως υπογραμμίζει στη δήλωσή της, αλλά και γιατί «το καθεστώς προστασίας τους είναι νομικά διάτρητο, καθώς απαιτεί την έγγραφη έγκριση του αντιεισαγγελέα Διαφθοράς του Αρείου Πάγου, την οποία παραδόξως δεν ζήτησε η αρμόδια εισαγγελέας». «Κατά τα λοιπά, θεωρούμε αυτονόητο ότι η κυβέρνηση, σε αντίθεση με την επιλογή της να συγκαλύπτει, μέχρι σήμερα, το σκάνδαλο Καμμένου, θα συναινέσει επιτέλους στη διαλεύκανσή του, τώρα που έφτασε στη Βουλή» καταλήγει η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.