Νέα CEO ετών… 83!

Νέα CEO ετών… 83!

Η εμπειρία ξεπερνά τις σωματικές αντοχές. Γι’ αυτό και η Έλεν Γκόρντον βρέθηκε στο τιμόνι της εταιρείας της μετά τον θάνατο του 95χρονου άντρα της.

Η «πίκρα» κατέκλυσε προ ημερών την Tootsie Roll Industries -μία από τις πιο διάσημες κατασκευάστριες ειδών ζαχαροπλαστικής στις ΗΠΑ, με έδρα το Σικάγο- όταν ο εδώ και πέντε δεκαετίες διευθύνων σύμβουλός της, Μέλβιν Γκόρντον, έφυγε από τη ζωή, στην όψιμη ηλικία των 95.

Σε αντίθεση όμως με ότι θα περίμενε κανείς, τη θέση του ανέλαβε η 83χρονη χήρα του, Έλεν Γκόρντον: βασική μέτοχος της Tootsie Roll Industries και πρόεδρός της από το 1978, που τώρα περνά στα χρονικά ως η πιο γηραιά νεοδιορισθείσα CEO σε εταιρεία του δείκτη S&P 500 (όπου ο μέσος όρος των διευθυνόντων συμβούλων δεν ξεπερνά τα 56 χρόνια).

Επίσης παραδόξως, οι αγορές αντέδρασαν πολύ θετικά στην είδηση, οδηγώντας την μετοχή της Tootsie Roll Industries σε άνοδο 7%, αμέσως μετά τον θάνατο του Μέλβιν. Ποια ήταν όμως η κινητήρια δύναμη στην χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας;

Αναλυτές τονίζουν ότι έχει να κάνει με το γεγονός ότι η Tootsie Roll Industries κατέγραψε μέσα στο 2014 κέρδη 45 εκατ. δολάρια και 20πλασιες πωλήσεις. Κι αυτό με τη σειρά του αποτελεί μεγάλο δέλεαρ για την εξαγορά της.

Ήδη στην αγορά άρχισαν να κυκλοφορούν σενάρια για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τον όμιλο Berkshire Hathaway Inc. του Γουόρεν Μπάφετ, μέχρι τις σοκολατοποιίες Hershey Co, Nestle SA και Mars Inc.

«Ο Μέλβιν Γκόρντον θεωρούσε ότι η καλύτερη προοπτική της εταιρείας ήταν να μείνει ανεξάρτητη», ανέφερε ο ταμίας της Tootsie Roll Industries, Μπάρι Μπόουεν, διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις.

Παρ’ όλα αυτά, στα σενάρια εξαγοράς έδωσε νέα «τροφή» η ανακοίνωση της εταιρίας ότι ο διορισμός της 83χρονης Έλεν Γκόρντον, έγινε σύμφωνα με το πλάνο διαδοχής, του οποίου η συνέχεια αγνοείται.