Νέα δήλωση Κουρουμπλή: «Λογοπαίγνιο» τα περί παραίτησής μου

Νέα δήλωση Κουρουμπλή: «Λογοπαίγνιο» τα περί παραίτησής μου
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλάει, στη συνέντευξη τύπου με θέμα την απόδοση στην τοπική αυτοδιοίκηση, χωρών που εξαιρέθηκαν από τη σύμβαση παραχώρησης, μεταξύ ΟΛΠ και ελληνικού δημοσίου, στο Υπουργείο, Πειραιάς Μ. Τετάρτη 12 Απριλίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Ο υπουργός Ναυτιλίας προχώρησε σε διορθωτική δήλωση έπειτα από την τοποθέτηση ότι θέτει εαυτόν στη διάθεση του πρωθυπουργού.

 

«Ήταν ένα λογοπαίγνιο. Είπα ότι κάθε μέρα είναι η παραίτησή μου στη διάθεση του πρωθυπουργού, διότι έχω όλα μου τα χρόνια αγωνιστεί γι’ αυτό το δικαίωμα του πρωθυπουργού: δηλαδή να έχει κάθε μέρα τις παραιτήσεις όλων των υπουργών στα χέρια του», δήλωσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας είχε δηλώσει στα Παραπολιτικά FM σχετικά με την περιβαλλοντική καταστροφή μετά τη βύθιση του μικρού δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» ότι «θέτει εαυτόν στη διάθεση του πρωθυπουργού», αντιδρώντας  στη σφοδρή κριτική που δέχτηκε τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση λόγω της επέκτασης της οικολογικής καταστροφής.

Την ίδια ώρα, από το Μέγαρο Μαξίμου διευκρίνιζαν ότι δεν τίθεται κανένα θέμα με τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή και δεν υπάρχει θέμα παραίτησης.

Σε ερώτηση για τη δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος απάντησε ότι ο υπουργός “είπε το αυτονόητο”. Τόνισε επίσης πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημερώνεται συνεχώς για την εξέλιξη στο θέμα αντιμετώπισης της θαλάσσιας ρύπανσης. Σχετικά με τις διαμαρτυρίες και καταγγελίες δημάρχων επισήμανε ότι “εν μέσω μιας μεγάλης επιχειρησιακής προσπάθειας δεν προσφέρεται να αποδίδουμε ευθύνες στον έναν ή στον άλλον”.