Νέα δημοσκόπηση: Στις 5,5 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δημοσκόπηση: Στις 5,5 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ
Κάλπη με ψήφους για τις Βουλευτικές Εκλογές 2015, στο 3ο Γυμνάσιο Περιστερίου, την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015. Ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται από τις 7 το πρωί η εκλογική διαδικασία. Οι κάλπες κλείνουν στις 7 το απόγευμα, ενώ πρώτη ασφαλή εκτίμηση του αποτελέσματος θα έχουμε λίγο μετά τις 9 καθώς τότε υπολογίζεται ότι θα έχει καταμετρηθεί το 10% των ψήφων της επικράτειας.. ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα για τις Βουλευτικές Εκλογές 2015. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Η διαφορά είναι αυξημένη κατά 1,1% σε σχέση με αντίστοιχη έρευνα που είχε διενεργηθεί τον Μάρτιο από την ΚΑΠΑ RESEARCH.

Στις 5,5 μονάδες καταγράφεται η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε μεγάλη πανελλαδική δημοσκόπηση που διενήργησε η ΚΑΠΑ Research κατά το διάστημα 25 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου.

Σε δείγμα 9.800 ερωτηθέντων, η διαφορά είναι αυξημένη κατά 1,1% σε σχέση με αντίστοιχη έρευνα που είχε διενεργηθεί τον Μάρτιο από την ίδια εταιρεία.

Στην ερώτηση «αν είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή ποιο κόμμα θα ψηφίζατε», το 23,3% θα ψήφιζε τη ΝΔ, ενώ το 17,8%  απάντησε τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 31% έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο το μεγαλύτερο ποσοστό 42% απάντησε «κανένας από τους δύο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερτερεί στα κοινωνικά στρώματα που έχουν εισόδημα έως 6.000 ευρώ, ετησίως, ενώ η ΝΔ επικυριαρχεί σε όσους έχουν εισοδήματα άνω των 25.000 ετησίως.

Πηγή: Δημοσκόπηση-γίγας δίνει αυξημένο προβάδισμα στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ | iefimerida.gr