Νέες γεύσεις στην παγκόσμια γαστρονομία

Νέες γεύσεις στην παγκόσμια γαστρονομία

Ο ιάπωνας σεφ Χιντέκι Τακαγιάμα αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής του ημιτελικού μετά από μία δοκιμασία διάρκειας 5 ωρών και 35 λεπτών. 

Ο ημιτελικός στην Κίνα του διάσημου διαγωνισμού γαστρονομίας «Bocuse d’Or»  γνωστού και ως «Ολυμπιακοί Αγώνες της μαγειρικής», ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Γκουανγκτσόου της νότιας Κίνας, με διαγωνιζόμενους σεφ από την Ασία και τον Ειρηνικό. Η αυξανόμενη αλληλεπίδραση μεταξύ της δυτικής και ανατολικής γαστρονομίας εμπνέει τους νέους δημιουργούς.

Ο ιάπωνας σεφ Χιντέκι Τακαγιάμα αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής του ημιτελικού μετά από μία δοκιμασία διάρκειας 5 ωρών και 35 λεπτών. Ήταν η δεύτερη φορά που ανακηρύχθηκε νικητής σε αυτόν τον διαγωνισμό, μετά το 2014, και η τρίτη συνεχόμενη στην Ιαπωνία. Όμως, και νέα πρόσωπα από την Ασία τα πήγαν πολύ καλά. Η 23χρονη σεφ από την Ταϊλάνδη, Νάτσα Σαενγκόβ, κατέκτησε τη δεύτερη θέση, ενώ τρίτος αναδείχθηκε ο Σεόν Γεόνγκ Γκου από τη Νότια Κορέα.

«Ο διαγωνισμός «Bocuse d’Or» αποσκοπεί στην ανάδειξη και προώθηση νέων σεφ και διαφορετικών τοπικών γαστρονομιών. Κάθε χώρα έχει τη δική της παράδοση και τα δικά της προϊόντα και θέλουμε να τα αναδείξουμε σε αυτόν τον διαγωνισμό», είπε στο κινεζικό πρακτορείο Xinhua ο Φλοράν Σουπλισόν, ο διευθυντής της διοργάνωσης.

Οι διαγωνιζόμενοι από την Αυστραλία, Μάικλ Κόουλ, και τη Σιγκαπούρη, Νοέλ Τσουν, οι οποίοι κατέκτησαν την 4η και 5η θέση αντίστοιχα, θα συμμετάσχουν στον τελικό του «Bocuse d’Or» που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο στη Λιόν της Γαλλίας.