Παρίσι: Πέντε νεκροί όμηροι στο εβραϊκό σουπερμάρκετ

Παρίσι: Πέντε νεκροί όμηροι στο εβραϊκό σουπερμάρκετ

Έπειτα από πολλές εκρήξεις, αστυνομικοί εισήλθαν στο κατάστημα.

Νεκροί τουλάχιστον πέντε όμηροι που κρατούνταν στο παντοπωλείο. Επίσης, νεκρός είναι ο άνδρας που τους κρατούσε ομήρους στο ανατολικό Παρίσι, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde και πηγές των γαλλικών υπηρεσιών ασφαλείας, οι οποίες ανακοίνωσαν ότι ένας δράστης “εξουδετερώθηκε”.

Τέσσερις όμηροι στο εβραϊκό σουπερμάρκετ στο ανατολικό Παρίσι βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Λίγο νωρίτερα είχε ξεκινήσει η επιχείρηση της αστυνομίας, ενώ είχε γίνει γνωστό ότι πολλοί όμηροι απελευθερώθηκαν.

Έπειτα από πολλές εκρήξεις, αστυνομικοί εισήλθαν στο κατάστημα. Λίγο αργότερα πολλοί όμηροι εξήλθαν από αυτό, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

Επίσης, οι δυνάμεις επιβολής της τάξης της Γαλλίας εξαπέλυσαν πριν από λίγο μια επιχείρηση εναντίον των δύο αδελφών οι οποίοι κατηγορούνται για την επίθεση εναντίον της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo και τη δολοφονία 12 ανθρώπων, και οι οποίοι βρίσκονταν από το πρωί οχυρωμένοι σε ένα τυπογραφείο σε μια τοποθεσία βορειοανατολικά του Παρισιού, όπως δήλωσε μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Όπως μεταδίδουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, οι δύο αδερφοί Κουασί είναι νεκροί. Σύμφωνα με πηγές, φέρονται να βγήκαν οπλισμένοι και πυροβολώντας από τον χώρο όπου κρατούσαν μία όμηρο. Σύμφωνα με δημοσιογράφους, το πρόσωπο που κρατούσαν όμηρο απελευθερώθηκε.

Λίγη ώρα μετά τις 18:00 (ώρα Ελλάδας) ακούστηκαν τουλάχιστον τέσσερις εκρήξεις και άρχισε να υψώνεται καπνός από την τοποθεσία όπου ήταν οχυρωμένοι οι τζιχαντιστές, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου και του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς στο σημείο.

Εν τω μεταξύ άρχισε πριν από λίγο αστυνομική επιχείρηση στο εβραϊκό σουπερμάρκετ στο ανατολικό Παρίσι, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη κατάσταση ομηρίας, δήλωσαν πηγές προσκείμενες στις γαλλικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, ο δράστης που κρατούσε τους ομήρους είναι νεκρός, ενώ πολλοί όμηροι απελευθερώθηκαν.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις γύρω από την τρομοκρατική επίθεση στη γαλλική Charlie Hebdo.