Νέο χτύπημα στα ψηφιακά νομίσματα από το Facebook

Νέο χτύπημα στα ψηφιακά νομίσματα από το Facebook

Το διασημότερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης απαγόρευσε τη διαφήμισή τους στην πλατφόρμα του.

Η Facebook Inc. απαγόρευσε στο κοινωνικό της δίκτυο όλες τις διαφημίσεις που προωθούν κρυπτονομίσματα και αρχικές προσφορές νομισμάτων, λέγοντας ότι αυτές οι διαφημίσεις «συχνά σχετίζονται με παραπλανητικές ή δόλιες προωθητικές πρακτικές».

Η συγκεκριμένη πολιτική θα είναι «σκοπίμως ευρεία» καθώς το Facebook προσπαθεί να καταλάβει ποιες διαφημίσεις είναι παραπλανητικές από εταιρείες «που αυτή τη στιγμή δεν λειτουργούν καλόπιστα», ανέφερε η εταιρεία σε ανάρτησή της.

Το Facebook και άλλα κοινωνικά δίκτυα της εταιρείας όπως το Instagram δεν θα επιτρέπουν διαφημίσεις που λένε για παράδειγμα: «Χρησιμοποιήστε τις αποταμιεύσεις σας για να αγοράσετε bitcoin!» ή διαφημίσεις που προωθούν επενδύσεις σε επικίνδυνα παράγωγα.

«Θέλουμε οι άνθρωποι να συνεχίσουν να ανακαλύπτουν και να ενημερώνονται για νέα προϊόντα και υπηρεσίες μέσω των διαφημίσεων στο Facebook χωρίς να ανησυχούν ότι πρόκειται για απάτη», σημείωσε η εταιρεία.

Διαβάστε ακόμη: Ο «μαύρος Γενάρης» του bitcoin

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου άτομα ή εταιρείες έχουν συγκεντρώσει χρήματα μέσω αρχικών προσφορών νομισμάτων χωρίς να επιτελούν μια πραγματική επιχειρηματική λειτουργία.

Το φαινόμενο αυτό έχει αρχίσει να προσελκύει την προσοχή των ρυθμιστικών αρχών. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι έλαβε μια δικαστική εντολή που «παγώνει» τα στοιχεία ενεργητικού μιας απάτης μέσω αρχικής προσφοράς νομισμάτων της AriseBank.

Στις αρχές Γενάρη, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, διευθύνων σύμβουλος του Facebook, αναφέρθηκε στα κρυπτονομίσματα και σε άλλες τεχνολογίες που αποκεντρώνουν την εξουσία ως μια τάση που θα μελετήσει το 2018, σε μια προσπάθεια να διορθώσει τα προβλήματα στο γνωστό κοινωνικό δίκτυο.

Αν και κάποιοι υποστηρικτές των κρυπτονομισμάτων εξέλαβαν αυτή τη δήλωση ως μια θετική κίνηση υπέρ των ψηφιακών νομισμάτων, η αλήθεια είναι ότι ο Ζούκερμπεργκ είχε γράψει ότι θα επικεντρωθεί τόσο στις θετικές όσο και στις αρνητικές πλευρές της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Το bitcoin έχει μια ιστορία ραγδαίων αυξομειώσεων στην τιμή του. Το 2017, η τιμή του κρυπτονομίσματος εκτινάχθηκε κατά περισσότερο από 1.700 τοις εκατό, αγγίζοντας τα 20.000 δολάρια. Σήμερα, κινείται ακόμη και κάτω από τα 10.000 δολάρια.

Διαβάστε ακόμη: Ένα ακόμα ισχυρό τρίμηνο σημείωσε το Facebook