Νέο διπλωματικό επεισόδιο Αυστρίας και Τουρκίας: Απαγόρευση εισόδου του Τούρκου ΥΠΟΙΚ στη χώρα

Νέο διπλωματικό επεισόδιο Αυστρίας και Τουρκίας: Απαγόρευση εισόδου του Τούρκου ΥΠΟΙΚ στη χώρα

Η Βιένη δεν επιτρέπει στον Τούρκο υπουργό Οικονομίας Ζεϊμπεκτσί να εισέλθει στη χώρα για τον εορτασμό του ενός έτους από το αποτυχημένο πραξικόπημα. 

Η Αυστρία δεν επιτρέπει στον Τούρκο υπουργό Οικονομίας Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί να εισέλθει στη χώρα προκειμένου να συμμετάσχει σε μια εκδήλωση για την πρώτη επέτειο από το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του αυστριακού υπουργείου Εξωτερικών.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο (Αυστριακός) υπουργός Εξωτερικών (Σεμπάστιαν) Κουρτς έχει όντως απαγορεύσει στον Τούρκο υπουργό Οικονομίας να εισέλθει στη χώρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος στον αυστριακό ραδιοφωνικό σταθμό ORF. Σύμφωνα με τον ίδιο, η εκδήλωση είναι «πολύ μεγάλη» και η επίσκεψη του Ζεϊμπεκτσί θα αποτελούσε «κίνδυνο για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια στην Αυστρία».

Την προηγούμενη εβδομάδα η Ολλανδία είχε ανακοινώσει ότι ο Τούρκος αναπληρωτής πρόεδρος της κυβέρνησης Τουγρούλ Τουρκές δεν είναι ευπρόσδεκτος στη χώρα για να παραστεί σε μια εκδήλωση Τούρκων μεταναστών με την ευκαιρία της επετείου αυτής.