Νέο κέντρο έρευνας και καινοτομίας ιδρύουν η Huawei και η Leica

Νέο κέντρο έρευνας και καινοτομίας ιδρύουν η Huawei και η Leica

Η Huawei και η Leica Camera AG ετοιμάζουν μεγάλα πράγματα στον τομέα της φωτογραφίας. 

Η Huawei και η Leica Camera AG ανακοίνωσαν ότι επεξέτειναν τη στρατηγική τους συνεργασία με την ίδρυση ενός κοινού κέντρου έρευνας και καινοτομίας, υπό την επωνυμία «Εργαστήριο Καινοτομίας Max Berek». Η έναρξη λειτουργίας του κέντρου, έρχεται επτά μήνες μετά τη δημόσια ανακοίνωση της μακρόχρονης τεχνολογικής συνεργασίας των δύο εταιρειών στον τομέα της οπτικής μηχανικής, και πέντε μήνες μετά το λανσάρισμα των παγκοσμίως επιτυχημένων και πολυβραβευμένων smartphones, Huawei P9 και Huawei P9 Plus.

Το νέο εργαστήριο, που βρίσκεται στην έδρα των κεντρικών γραφείων της Leica στο Wetzlar της Γερμανίας, θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξη των οπτικών συστημάτων και των τεχνολογιών που βασίζονται σε λογισμικό, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας απεικόνισης σε ευρεία γκάμα εφαρμογών φωτογραφίας και συσκευών κινητής τηλεφωνίας. Επιπροσθέτως, στα αναμενόμενα αποτελέσματα περιλαμβάνονται και η δημιουργία λύσεων υπολογιστικής απεικόνισης, επαυξημένης πραγματικότητας (AR) και εικονικής πραγματικότητας (VR), ενώ παράλληλα, τόσο η Huawei όσο και η Leica, πέραν των πόρων R&D που θα διαθέσουν, σχεδιάζουν να συνεργαστούν με γερμανικά και διεθνή πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η ίδρυση του εργαστηρίου είναι το αποτέλεσμα του οράματος και της υποστήριξης του Ren Zhengfei, διευθύνοντος συμβούλου της Huawei και του δόκτορα Andreas Kaufmann, βασικού μετόχου και προέδρου του γνωμοδοτικού συμβουλίου της Leica Camera AG.

Το κέντρο έρευνας και καινοτομίας έλαβε την επωνυμία Max Berek (1886-1949), σε ανάμνηση του Γερμανού πρωτοπόρου της μικροσκοπικής παρατήρησης και δημιουργού των πρώτων φακών Leica, που είχε επίσης την ευθύνη του οπτικού σχεδιασμού, άνω των 20 φακών για τη θρυλική κάμερα των 35mm, την οποία εφηύρε και κατασκεύασε ο Oskar Barnack.