Νέο μήνυμα Τραμπ για στρατιωτικές κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα

Νέο μήνυμα Τραμπ για στρατιωτικές κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα

Οι ΗΠΑ διαθέτουν «ισχυρές» στρατιωτικές επιλογές ανέφερε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε για ακόμη μια φορά χθες Παρασκευή τη Βόρεια Κορέα διαμηνύοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής διαθέτουν «ισχυρές» στρατιωτικές επιλογές για να αντιμετωπίσουν το πυρηνικό και βαλλιστικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ.

«Βλέποντας τις δυνατότητές μας, είμαι πεπεισμένος περισσότερο από ποτέ ότι οι πολυάριθμες επιλογές μας δεν είναι μόνο αποτελεσματικές, αλλά και ισχυρές», δήλωσε σε μια ομιλία του ενώπιον αρκετών εκατοντάδων μελών της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας στην αεροπορική βάση Άντριους κοντά στην Ουάσιγκτον.

Έπειτα από την τελευταία εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, ο Τραμπ τόνισε ότι η Πιονγκγιάνγκ «για μία ακόμη φορά επέδειξε τη πλήρη περιφρόνηση της προς τους γείτονές της και προς ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα».

Η Πιονγιάνγκ διαμηνύει ότι στόχος της είναι να πετύχει μια «ισορροπία» δυνάμεων με τις ΗΠΑ

Στόχος της Βόρειας Κορέας είναι να πετύχει μια «ισορροπία» στρατιωτικών δυνάμεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ανέφερε σήμερα το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων (KCNA), μια μέρα μετά την νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από την Πιονγιάνγκ, ο οποίος πέταξε πάνω από την Ιαπωνία και κατέπεσε στα νερά του Ειρηνικού Ωκεανού.

«Ο τελικός μας στόχος είναι να εγκαθιδρύσουμε μια πραγματική ισορροπία δυνάμεων με τις ΗΠΑ και να κάνουμε τους κυβερνώντες των ΗΠΑ να μην τολμούν να μιλούν για μια στρατιωτική επιλογή ενάντια στην DPRK» (Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας), δήλωσε ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με το KCNA.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δηλώνει ότι η Πιονγιάνγκ βρίσκεται κοντά στην απόκτηση πυρηνικών όπλων

Ο Bορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, ότι η Πιονγιάνγκ βρίσκεται κοντά στην απόκτηση πυρηνικών όπλων, παρά τις διεθνείς κυρώσεις που έχουν επιβληθεί εις βάρος της χώρας.

Διαβεβαιώνοντας ότι ο απώτερος στόχος του στρατιωτικού προγράμματος της Πιονγιάνγκ είναι να επιτύχει «μια ισορροπία δυνάμεων» με τις ΗΠΑ, ο Κιμ Γιονγκ Ουν υποστήριξε ότι η εκτόξευση του βαλλιστικού πύραυλου μεσαίου βεληνεκούς Hwasong-12 την Παρασκευή το πρωί, που πέταξε πάνω από την Ιαπωνία, στέφθηκε με επιτυχία και αύξησε περαιτέρω τις «στρατιωτικές πυρηνικές δυνατότητες» της χώρας του.

Νωρίτερα χθες το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με ψήφισμά του «καταδίκασε με κατηγορηματικό τρόπο» την τελευταία εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, κάνοντας λόγο για μια «πολύ προκλητική» ενέργεια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ