Το νέο παγωτό Ben & Jerry’s με… πολιτική θέση απέναντι στον Τραμπ

Το νέο παγωτό Ben & Jerry’s με… πολιτική θέση απέναντι στον Τραμπ

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία αποφασίζει να στείλει πολιτικά μηνύματα μέσα από τα προϊόντα της.

Η Ben & Jerry’s παρουσίασε μια νέα γεύση παγωτού με μια έξτρα δόση ακτιβισμού, ως απάντηση σε κάποιες πολιτικές και δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Το «Pecan Resist» είναι μια γεύση που θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένη έκδοση, και θα περιέχει κομμάτια κέικ από λευκή και μαύρη σοκολάτα, πεκάν, καρύδια και αμύγδαλα καλυμμένα με σοκολάτα.

Πέρα όμως από την συγκεκριμένη γεύση, η εταιρεία παγωτού δηλώνει ότι δωρίζει 25.000 δολάρια σε τέσσερις οργανισμούς που προσφέρουν γεύματα σε έγχρωμους ανθρώπους και γυναίκες, τους: Color Of Change, Honor the Earth, Women’s March και Neta. Ένας σύνδεσμος στην συσκευασία οδηγεί τους καταναλωτές στις ιστοσελίδες οργανισμών στους οποίους δωρίζει η εταιρεία. «Η συσκευασία περιλαμβάνει ένα ισχυρό μήνυμα κάτω από το καπάκι της: μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα πιο δίκαιο και αμερόληπτο αύριο. Μπορούμε να αντισταθούμε ειρηνικά στις οπισθοδρομικές και προκατειλημμένες πολιτικές της κυβέρνησης Τραμπ και να φτιάξουμε ένα μέλλον που δίνει αξία στην ισότητα και τη δικαιοσύνη για τους έγχρωμους, τις γυναίκες, την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες», αναφέρει η εταιρεία στην ιστοσελίδα της.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Ben & Jerry’s έχει πάρει πολιτική θέση με το παγωτό της. Το 2009, για παράδειγμα, άλλαξε το όνομα του παγωτού «Chubby Hubby» σε «Hubby Hubby» για να γιορτάσει τους γάμους ομοφυλοφίλων στο Βερμόντ. Το «Pecan Resist» είχε προηγουμένως κυκλοφορήσει ως «New York Super Fudge Chunk».

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την παρουσίαση της συγκεκριμένης γεύσης από την εταιρεία: