Νέο τεύχος Fortune: Αυτές είναι οι εταιρείες που ξεχώρισαν

Νέο τεύχος Fortune: Αυτές είναι οι εταιρείες που ξεχώρισαν

Κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της Ελλάδας την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου.

Το Fortune 500 είναι η ναυαρχίδα μας. Είναι η ετήσια «Βίβλος του επιχειρείν», που φιλοξενεί τις 500 μεγαλύτερες
επιχειρήσεις του πλανήτη βάσει κύκλου εργασιών, τις 100 μεγαλύτερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, καθώς και τις 30 ταχύτερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Σε αυτό, λοιπόν, το special issue, στο πλαίσιο του αφιερώματος για τις 100 μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα, αξιοποιούμε την τεχνολογία «augmented reality», δίνουμε στην έντυπη έκδοση ψηφιακή διάσταση και συνδέουμε επιλεγμένες σελίδες του περιοδικού με το site Fortunegreece.com, σε πραγματικό χρόνο! Κατεβάστε ΤΩΡΑ στο smartphone, το tablet ή σε όποια άλλη κινητή συσκευή διαθέτετε την εφαρμογή Blippar και πλοηγηθείτε στo ειδικά διαμορφωμένο ψηφιακό περιβάλλον των εταιρειών που ξεχώρισαν.

Δίνουμε ένα «digital twist» στο έντυπο τώρα, που ολοένα και περισσότερες εταιρείες υιοθετούν εξειδικευμένες τεχνολογίες, κατανοώντας ότι πρέπει να ενσωματώνουν στη λειτουργία τους τις βέλτιστες τεχνολογικές πρακτικές, όποιος και αν είναι ο τομέας της δραστηριότητάς τους.

Δεν είναι τυχαίο ότι, σε πρόσφατη έρευνα του Fortune, οι CEOs των μεγαλύτερων αμερικανικών επιχειρήσεων θεωρούν σε ποσοστό 73% ότι η κορυφαία πρόκληση που αντιμετωπίζουν για τις επιχειρήσεις τους είναι η ταχύτητα των τεχνολογικών αλλαγών, με δεύτερη την κυβερνοασφάλεια σε ποσοστό 61%. Γι’ αυτό και πρωταρχικός μας στόχος είναι να φέρνουμε στο προσκήνιο τις νέες τάσεις που δια μορφώνουν το μέλλον και οδηγούν τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις στην επόμενη μέρα.

Την επόμενη μέρα ατενίζουν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και οι «30 ταχύτερα αναπτυσσόμενες
επιχειρήσεις στην Ελλάδα», μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα λίστα που καταρτίζουμε από το 2013 με τα κριτήρια που εγκαθίδρυσε η αμερικανική έκδοση, σε συνεργασία με την Infobank-Hellastat, εταιρεία οικονομικής και εμπορικής πληροφόρησης με ειδίκευση στην πιστοληπτική αξιολόγηση.

Λαμβάνοντας υπόψη επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας –εξαιρουμένων τραπεζών και ασφαλιστικών– με κύκλο εργασιών άνω των 50 εκατ. ευρώ, επιλέγονται κάθε χρόνο εταιρείες που την τελευταία τετραετία εμφανίζουν θετικό EBITDA, ενώ εξαιρούνται οι ζημιογόνες σε μία ή περισσότερες χρήσεις.

Οι 30 αυτές επιχειρήσεις κατάφεραν να ξεχωρίσουν σε μια περίοδο στην οποία προτεραιότητα του κράτους αποτελεί η βραχυπρόθεσμη λογική της είσπραξης φόρων, μέσα σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο φορολογικό πλαίσιο, γεγονός που κάνει ακόμη πιο αξιοσημείωτη την επίδοσή τους.

Δείτε περισσότερα για τη λίστα ΕΔΩ

Από την άλλη, το πιο ενδιαφέρον στοιχείο στον παγκόσμιο χάρτη του επιχειρείν εστιάζεται στη γεωγραφική κατανομή των εταιρειών της φετινής λίστας Fortune Global 500.

Οι 500 εταιρείες δραστηριοποιούνται σε 232 πόλεις, σε 34 χώρες. Την ίδια στιγμή, περισσότερες από το 1/5, 109 δηλαδή εταιρείες, δραστηριοποιούνται στην Κίνα, όταν δέκα χρόνια πριν ήταν μόλις 29! Που σημαίνει πολύ απλά ότι η ανάπτυξη για τις μεγάλες εταιρείες, που θα επιδιώξουν να επεκτείνουν γεωγραφικά το επιχειρηματικό τους αποτύπωμα, περνάει κυρίως από την Ανατολή.

Το νέο τεύχος του Fortune αυτή την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου στα περίπτερα όλης της Ελλάδας

* Η Αναστασία Παρετζόγλου είναι Brand Manager του Fortune