Νέος Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ ο Στέφανος Οκταποδάς

Νέος Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ ο Στέφανος Οκταποδάς

Ανέλαβε τα καθήκοντά του με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου.

Ο Στέφανος Οκταποδάς ανέλαβε σήμερα τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου του ΔΕΔΔΗΕ, με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, σε συνέχεια της εκλογής του από τη γενική συνέλευση του μετόχου της εταιρίας, που είναι 100% θυγατρική της ΔΕΗ.

Μετά τον ορισμό του, ο κ. Οκταποδάς δήλωσε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον μέτοχο, τη ΔΕΗ ΑΕ, για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου και να δεσμευτώ ότι θα ασκήσω τα νέα μου καθήκοντα προς αποκλειστικό όφελος του ΔΕΔΔΗΕ, της ανάπτυξης και του εκσυγχρονισμού του, με βασικό στόχο τη βελτίωση των υποδομών του και των υπηρεσιών που παρέχει προς όλους τους Έλληνες πολίτες. Είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος για τη νέα αυτή διαδρομή που ξεκινά σήμερα».

Ο κ. Οκταποδάς έχει διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος σε ανώτατες διευθυντικές θέσεις σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Από το 1999 έως το 2011 διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος του ομίλου τηλεπικοινωνιών Cosmote, αρχικά ως επικεφαλής οικονομικού ελέγχου και στη συνέχεια (2000/2011) ως Διευθύνων Σύμβουλος στην ΑΜC, θυγατρική του ομίλου στην Αλβανία. Παράλληλα διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της Cosmofon, θυγατρικής του ομίλου στα Βαλκάνια (2005/2008).

Ο ίδιος δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά το 2011, συμμετέχοντας μετοχικά στην ίδρυση της ελληνικής εταιρίας αναψυκτικών Green Cola A.E., ασκώντας παράλληλα καθήκοντα προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της από το 2011 έως το 2014.

Σήμερα κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου της ΛΑΡΚΟ και του μέλους του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο κ. Οκταποδάς, οικονομολόγος, έχει πανεπιστημιακές σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων στην Ολλανδία και τις ΗΠΑ.

Το ΔΣ του ΔΕΔΔΗΕ έχει ως εξής:

1. Χατζηαργυρίου Νικόλαος, καθηγητής Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ, πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου,

2.Οκταποδάς Στέφανος, επιχειρηματίας, διευθύνων σύμβουλος,

3. Μισδανίτης Αθανάσιος, οικονομολόγος, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος,

4. Αγγελόπουλος Γεώργιος, οικονομολόγος, σύμβουλος,

5.Δημητρίου Βασίλειος, ηλεκτρολόγος μηχανικός, σύμβουλος,

6. Κωστάκης Γρηγόριος, ηλεκτρολόγος μηχανικός, σύμβουλος,

7.Μασούρας Κωνσταντίνος, εκπρόσωπος των Εργαζομένων, σύμβουλος,

8. Σπανού Λαμπρινή, ηλεκτρολόγος μηχανικός, σύμβουλος,

9. Τσέκερης Δημήτριος, μηχανολόγος μηχανικός, σύμβουλος.

Η θητεία των μελών του διοικητικού συμβουλίου λήγει στις 16 Αυγούστου 2021 και του εκπροσώπου των Εργαζομένων στις 23 Ιουνίου 2019.