Νέος γύρος διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς για την τεχνική συμφωνία

Νέος γύρος διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς για την τεχνική συμφωνία
Greek Finance Minister Euclid Tsakalotos arrives at a eurozone finance ministers meeting in Brussels, Belgium, January 14, 2016. REUTERS/Francois Lenoir

Ποια η σημερινή ατζέντα της διαπραγματευτικής ομάδας της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών.

Με το θέμα της αγοράς ενέργειας αρχίζουν εκ νέου σήμερα, στις 17.00, οι συναντήσεις της διαπραγματευτικής ομάδας της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, ενώ στις 19.00 θα υπάρξει συνάντηση για την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων).

Από την πλευρά τους, κοινοτικές πηγές εμφανίζονται αισιόδοξες ότι αυτός ο γύρος των διαπραγματεύσεων θα τελειώσει με την επίτευξη της συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement), επισημαίνοντας πως στόχος είναι να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις έως το τέλος της εβδομάδας.

Σε αυτήν την περίπτωση, η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει στη σύνταξη του σχετικού πολυνομοσχεδίου, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί έως τις 14 – 15 Μαΐου, προκειμένου, στο Eurogroup στις 22 Μαΐου να οριστικοποιηθεί η συμφωνία τουλάχιστον με το ευρωπαϊκό σκέλος των θεσμών, καθώς αναμένεται να αποσαφηνιστεί η στάση του ΔΝΤ.

Διαβάστε επίσης: Το «ραμμένο κουστούμι» των μέτρων μια βδομάδα πριν την τεχνική συμφωνία