Νέος πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας ο Κώστας Μιχαηλίδης

Νέος πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας ο Κώστας Μιχαηλίδης
Το κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας, Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014. Σήμερα ανακοινώνονται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) τα επίσημα αποτελέσματα της άσκησης προσημείωσης ακραίων καταστάσεων, των αποκαλούμενων "stress test" για τις μεγαλύτερες τράπεζες της ευρωζώνης μεταξύ των οποίων και οι ελληνικές συστημικές τράπεζες. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εξελέγη στο ΔΣ του τραπεζικού ομίλου και αναμένεται να διαδεχτεί τον Παναγιώτη Θωμόπουλο την 1η Ιανουαρίου του 2018.

Την εκλογή του κ. Κώστα Μιχαηλίδη ως νέου μη εκτελεστικού μέλους και Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας, ώστε να διαδεχθεί τον νυν Πρόεδρο κ. Παναγιώτη Θωμόπουλο από την 1η Ιανουαρίου 2018, ανακοινώσε ότι αποφάσισε ομόφωνα το ΔΣ της τράπεζας στη σημερινή του συνεδρίαση.

Ο κ. Μιχαηλίδης διαθέτει εξαιρετική εμπειρία πλέον των 30 ετών στον τραπεζικό κλάδο, έχοντας αναλάβει ανώτατες θέσεις σε πιστωτικά ιδρύματα και διεθνείς χρηματοοικονομικούς οργανισμούς.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο, η εκλογή των νέων μελών Διοικητικού Συμβουλίου πιστωτικού ιδρύματος τελεί υπό την έγκριση και τον διαρκή έλεγχο του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας (Single Supervisory Mechanism- SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.