«Νύχτες Πρεμιέρας» για 19η φορά στην Αθήνα.

«Νύχτες Πρεμιέρας» για 19η φορά στην Αθήνα.

Το διεθνώς αναγνωρισμένο φεστιβάλ κινηματογράφου ξεκινά στις 18 Σεπτεμβρίου.

Ο Σεπτέμβρης δεν είναι γνωστός μόνο για τα καθιερωμένα του πρωτοβρόχια, αλλά έχει μείνει πλέον στην ιστορία ως ο μήνας που η Αθήνα υποδέχεται τις «Νύχτες Πρεμιέρας».

Στις 18 Σεπτεμβρίου ξεκινά η κινηματογραφική περιπέτεια με εξαιρετικές ταινίες που θα προβληθούν στο Παλλάς (για το άνοιγμα και το κλείσιμο) αλλά και στο Δαναό, στο Ιντεάλ, στην Όπερα καθώς και στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας μέχρι τις 29/9. Ας δούμε μερικά σημεία που κάνουν και το φετινό 19ο φεστιβάλ ξεχωριστό.

Η υπέροχη αφίσα του φεστιβάλ έχει δημιουργηθεί από τον Τζόναθαν Μπάρτον και είναι, πραγματικά, μια από τις ωραιότερες που έχουμε δει ποτέ μας.

Διαβάστε ακόμη: Το μουσικό «μάρκετινγκ» στην ψηφιακή εποχή

Η ταινία με την οποία  ξεκινά το φεστιβάλ στο Παλλάς, το «Modern Love», είναι ακριβώς αυτό που πρέπει για να αναπτερωθεί το ηθικό μας. Δροσερή, urban ευτυχία με την μουσική υπόκρουση του Ντέιβιντ Μπάουι.

Ενώ το φεστιβάλ ξεκινά με το Modern Love κλείνει με την «Ζωή της Αντέλ», ταινία για την οποία θα παρευρεθεί στην πόλη μας, η Ελληνογαλλίδα ηθοποιός και πρωταγωνίστρια Αντέλ Εξαρχόπουλος. Νομίζω αυτό δεν θα θέλει κανείς να το χάσει.

Κατά τα άλλα: Ανάμεσα στις ενδιαφέρουσες ταινίες θα δούμε αρκετές ελληνικές πρεμιέρες όπως το «September» της Πέννυς Παναγιωτοπούλου, το «Lurk» του Βασίλη Κατσίκη, το «Luton» του Μιχάλη Κωνσταντάτου, το «Αισθηματίες» του Νίκου Τριανταφυλλίδη, το «Εχθρός μου» του  Νίκου Τσεμπερόπουλου, το «Ο Αδάμαστος» του Θάνου Κερμίτση ή το «Λιμουζίνα» του Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Διαβάστε ακόμη: Αργυρός Λέοντας στο φεστιβάλ Βενετίας

Μουσικά φιλμ όπως το «Mistaken for Strangers» αλλά και αξιόλογα ντοκιμαντέρ όπως το «Pussy Riot: Μια πανκ προσευχή» για σε ένα φεστιβάλ που φροντίζει και για τους άνεργους σινεφίλ.

Όσοι προσκομίσουν κάρτα ανεργίας μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν εισιτήρια για τις προβολές.

Το 19ο φεστιβάλ κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες πρεμιέρας» θα διαρκέσει από τις 18-29/9

Εμείς δεν θα το χάσουμε.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ http://www.aiff.gr/

*Το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας διοργανώνεται από την Κινηματογραφική Εταιρεία Αθηνών με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και εντάσσεται στο ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗ του ΕΣΠΑ 2007-2013. Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

1/3