Ninja: Ο επαγγελματίας παίκτης Fortnite που έβγαλε 10 εκατ. δολάρια σε μια χρονιά

Ninja: Ο επαγγελματίας παίκτης Fortnite που έβγαλε 10 εκατ. δολάρια σε μια χρονιά
Photo:

Ζει και αναπνέει μόνο για το gaming και καθηλώνει εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο.

 

Κάθε χρονιά που κλείνει με εισόδημα αρκετό για να καλύψει το κόστος διαβίωσης, είναι μια μεγάλη επιτυχία για έναν επαγγελματία παίκτη video games. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ένα αστέρι του στον κόσμο του Fortnite με το όνομα Tyler Blevins, ή αλλιώς “Ninja”.

Ποιος μπορεί να πει το αντίθετο για αυτόν; Τα 94.958 καταγεγραμμένα θανάσιμα ψηφιακά χτυπήματα κατά των αντιπάλων του στο διασημότερο βιντεοπαιχνίδι του κόσμου, ήταν το μεγαλύτερο εργαλείο που του απέφερε κέρδη τα οποία, κατά τον ίδιο, έφτασαν τα 10 εκατ. δολάρια.

Ο τρόπος που εμφανίζεται όταν παίζει, με τα έντονα βαμμένα μαλλιά και τη γενικότερη συμπεριφορά του, τον έχουν καταστήσει ως ένα πολιτισμικό φαινόμενο στους κόλπους των φανατικών gamers σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα αποτέλεσε το μεγαλύτερο εργαλείο εσόδων για την Epic Games, την εταιρεία πίσω από το Fortnite, κλείνοντας τη χρονιά με κέρδη ύψους 3 δισ. δολαρίων.

Ο Blevis έσπασε τα ρεκόρ ταυτόχρονης ζωντανής θέασης ενός video game όταν έφτασε για πρώτη φορά τους 628.000 θεατές (αργότερα το ξεπέρασε) τον περασμένο Μάρτιο. Από τότε έχει κατακτήσει το YouTube και το Twitch, από τα οποία κερδίζει σχεδόν το 70% του συνολικού του εισοδήματος.

Κάθε φορά που ένας από τους 20 εκατ. συνδρομητές του καναλιού του στο YouTube βλέπει μια διαφήμιση, ο Ninja εισπράτει ένα ποσοστό από τα έσοδα, με τα περισσότερα βίντεό του να έχουν πολλά εκατομμύρια views μέχρι σήμερα. Στο Twitch τον ακολουθούν περισσότεροι από 12,5 εκατ. χρήστες και σχεδόν 40.000 πληρώνουν ξεχωριστή συνδρομή για να παρακολουθούν όλο το υλικό του. Για να το κάνουν αυτό δίνουν από 4,99 ως 25 δολάρια το μήνα, ανάλογα με το πακέτο που επιλέγουν.

Το υπόλοιπο εισόδημα του Ninja προέρχεται από σπόνσορες όπως η Samsung, η Uber και η Red Bull. Αυτή ακριβώς η διαχείριση των ικανοτήτων του και της προβολής του γέννησε και το μεγάλο ερώτημα στο αθλητικό δίκτυο ESPN, εάν δηλαδή μιλάμε πλέον για έναν παίκτη video games ή για έναν κανονικό αθλητή. Ο ίδιος πάντως, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο, χαρακτήρισε τον εαυτό του ως έναν επιχειρηματία.

Υπολογίζεται ότι μέσα στο 2018 εργάστηκε παίζοντας Fortnite περίπου 4.000 ώρες, δηλαδή περισσότερες από 140 μέρες. Όταν δεν βρίσκεται μπροστά από την οθόνη του στο ειδικά διαμορφωμένο στούντιό του, συνεργάζεται με τη σύζυγο/μάνατζερ του Jess, για να βάλουν κάτω τα δεδομένα όσον αφορά τα έσοδα και τους θεατές που χάνουν. Μάλιστα, παρότι περνούν όλο τον ελεύθερό τους χρόνο μαζί, οι τελευταίες τους διακοπές ήταν ο γάμος του μέλιτος πριν από οκτώ χρόνια. Ένα ταξίδι που και για εκείνη τη φορά είχε συνδεθεί με τις επαγγελματικές υποχρεώσεις του Blevins.