Η Nintendo αποκαλύπτει το νέο «2DS» και μειώνει την τιμή του Wii U

Η Nintendo αποκαλύπτει το νέο «2DS» και μειώνει την τιμή του Wii U

Στην «αρένα» με την Sony και την Microsoft, με όπλο μία «φτωχότερη» κονσόλα.

Με τα κουμπιά του να έχουν μετακινηθεί λίγο πιο κοντά στην οθόνη και τα χαρακτηριστικά του να μοιάζουν κάπως φτωχότερα σε σχέση με το 3DS (χωρίς την τρισδιάστατη απόδοση), το 2DS συνεχίζει κι αυτό μία παράδοση χρόνων της Nintendo.

Η ιστορία της κρατά από την εποχή του αλησμόνητου Game Boy και των συνεχιζόμενων εκδόσεων του (Game Boy Advance, Game Boy Color και DS).

Η αλλαγή έρχεται και στην ίδια τη μορφή της κονσόλας, μιας και δεν θα διπλώνει όπως ο –λίγο περισσότερο προικισμένος- προκάτοχός της, αλλά θα είναι ένα ενιαίο καλοβαλμένο «πλακίδιο».

Διαβάστε ακόμη: Ήρθε η ώρα για το Playstation 4

Το Nintendo 2DS έρχεται με μειωμένη τιμή –τουλάχιστον για την αμερικανική έκδοση- και κοστίζει 130 δολάρια, 40 λιγότερα από το 3DS. Οπότε, αν κρίνουμε από τις μεταφορές των ηλεκτρονικών γκάτζετ της άλλης πλευράς του Ατλαντικού στα μέρη μας, όπου «δολάρια» εμείς μάλλον θα βάλουμε «ευρώ».

Το Wii U Deluxe set βλέπει την τιμή του πέφτει από τα 350 στα 300 δολάρια, γεγονός που το κάνει πολύ πιο ελκυστικό από τα 400$ και 500$ του Playstation 4 και Xbox One, αντίστοιχα (399$ και 499$ για να είμαστε ακριβοδίκαιοι!).

Η μειωμένη τιμή του Wii U θα ισχύσει από τις 20 Σεπτεμβρίου, ενώ το ντεμπούτο του Nintendo 2DS θα γίνει στις 12 Οκτωβρίου.

Τώρα, αν αυτό το πισωγύρισμα της εταιρείας θα της βγει σε καλό, την απάντηση θα δώσουν οι χριστουγεννιάτικες γιορτές…