Nissan: Οι χαμηλές πωλήσεις στις ΗΠΑ έριξαν τα κέρδη – Υποβάθμιση των προβλέψεων

Nissan: Οι χαμηλές πωλήσεις στις ΗΠΑ έριξαν τα κέρδη – Υποβάθμιση των προβλέψεων
epa05301038 The logo of Nissan is seen on the front grill of a vehicle on display at the company's global headquarters showroom in Yokohama, south of Tokyo, Japan, 12 May 2016. Nissan Motor Company posted a operating profit more than 34 percent to 793.3 billion yen (6.6 billion US dollars). EPA/CHRISTOPHER JUE

Οι αναλυτές προβλέπουν περαιτέρω πτώσ η στις πωλήσεις σε ΗΠΑ και Κίνα, την ώρα που η εταιρεία είναι αντιμέτωπη με την έξοδο του Κάρλος Γκοσν.

Υποβαθμίζει την πρόβλεψη για τα ετήσια κέρδη της η Nissan λόγω των χαμηλότερων πωλήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, την ώρα που η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία είναι αντιμέτωπη με την έξοδο του Κάρλος Γκοσν, ο οποίος ήταν στο τιμόνι της εταιρείας για δύο δεκαετίες.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρόεδρος της Nissan παραμένει στη φυλακή, λόγω κατηγοριών για οικονομικές παραβάσεις.

Σύμφωνα με τους Financial Times, οι αναλυτές προβλέπουν να επιβαρύνεται περαιτέρω το κλίμα όσον αφορά τις πωλήσεις σε ΗΠΑ και Κίνα.

Στην πρώτη δημοσίευση κερδών, μετά τη φυλάκιση του Γκοσν, η Nissan σημείωσε ότι αναμένει καθαρά κέρδη ύψυς 410 δισ. γεν (3,7 δισ. δολαρίων) από 500 δισ. γεν που προέβλεπε προηγουμένως.

Περικόπτει δε τον στόχο πωλήσεων σε όλες τις βασικές της αγορές, συμπεριλαμβανομένων της ιαπωνικής, κινεζικής, αμερικανικής και ευρωπαϊκής. Οι αναλυτές προέβλεπαν, αντιθέτως, κέρδη 523 δισ. γεν σύμφωνα με το S&P Global Market Intelligence.

Ο όμιλος αναμένει σήμερα πωλήσεις 5,6 εκατ. οχημάτων για το έτος χρήσης μέχρι τον Μάρτιο του 2019, σε σύγκριση με τον προηγούμενο στόχο των 5,9 εκατ.