Νιτσιάκος: Με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο

Νιτσιάκος: Με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο

Σαρανταπέντε χρόνια παράδοση, καινοτομία και εξωστρέφεια, η οικογένεια Νιτσιάκος συνεχίζει τη διαδρομή της νοστιμιάς.

Κορυφαίες εταιρείες στην Ελλάδα, εφαρμόζουν βέλτιστες πρακτικές για την υλοποίηση ολοκληρωμένων δράσεων υπεύθυνης επιχειρηματικότητας με σκοπό να ανταποκριθούν στις παγκόσμιες κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις και να διασφαλίσουν ότι η ανάπτυξή τους θα πληροί τους 17 στόχους των Ηνωμένων Εθνών. Η Νιτσιάκος αποτελεί ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά παραδείγματα, ως μια αμιγώς ελληνική επιχείρηση που χαράσσει τη στρατηγική της πιστή στα πρότυπα της βιωσιμότητας και της αειφορίας.

Η Νιτσιάκος αποτελεί τη μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία παραγωγής και διανομής κοτόπουλου στη χώρα και συγκαταλέγεται στις πλέον αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις στην αγορά των τροφίμων. Από την ίδρυση της το 1972 στο Μπιζάνι Ιωαννίνων, παραμένει μία οικογενειακή επιχείρηση, με τα μέλη της να εργάζονται καθημερινά στην παραγωγή και τη διοίκηση για την ορθή και βιώσιμη ανάπτυξή της. Εδώ και 45 χρόνια, από τα Ιωάννινα ξεκινά καθημερινά ένα ταξίδι νοστιμιάς, λαμβάνοντας υπόψη της πάντα δύο βασικές παραμέτρους: την προστασία του περιβάλλοντος, τον σεβασμό και την αγάπη προς τους ανθρώπους της.

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ
Αναγνωρίζοντας την αύξηση κρουσμάτων πείνας στη χώρα, ξεκινώντας αρχικά από τον τόπο καταγωγής της, η Νιτσιάκος προσφέρει προϊόντα για τη σίτιση οικογενειών και ανθρώπων που το έχουν ανάγκη, σε μια προσπάθεια κοινωνικής ενίσχυσης. Το πρόγραμμα για την ανακούφιση ευπαθών κοινωνικών ομάδων, που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια, έχει επεκταθεί στη βάση συμφωνιών με δήμους, για τη συμμετοχή της εταιρείας στα καθημερινά συσσίτια και σε περιοχές όπου η εταιρεία διατηρεί τις παραγωγικές και άλλες εγκαταστάσεις της. Το 2016, η Νιτσιάκος μεγαλώνει την οικογένειά της «υιοθετώντας» 80 νέα μέλη για να προσφέρει και να δώσει χαρά στα παιδιά του Ορφανοτροφείου Ντουραχάνι.

ΦΘΗΝΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Την τελευταία τριετία η Νιτσιάκος έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, εκσυγχρονίζοντας τόσο μέρος της γραμμής παραγωγής της στις εγκαταστάσεις της στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων όσο και παρεμβαίνοντας βελτιωτικά στους μηχανολογικούς εξοπλισμούς της, θέλοντας να περιορίσει ακόμη περισσότερο το ενεργειακό της αποτύπωμα και να αυξήσει την ενεργειακή της αυτάρκεια. Ενισχύοντας το προφίλ μιας από τις πλέον πράσινες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, εγκατέστησε πρόσθετες μονάδες βιολογικού καθαρισμού υγρών αποβλήτων και αδρανοποίησης υποπροϊόντων και στα 2 πτηνοσφαγεία της εταιρείας, λειτουργώντας μονάδα καύσης αυτών για την παραγωγή ενέργειας. Πολύ σημαντική είναι εξίσου η λειτουργία στο σύνολο των βιομηχανικών της εγκαταστάσεων από λέβητες βιομάζας υποκαθιστώντας τη χρήση υγραερίου, πετρελαίου και μαζούτ με κατανάλωση υποπροϊόντων φυτικής προέλευσης (πέλλετ από φλοιό ηλιόσπορου, πυρηνόξυλο κα), κάνοντας πια ελάχιστη κατανάλωση ορυκτών καυσίμων.

ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Στη Νιτσιάκος σήμερα απασχολούνται περισσότερα από 700 άτομα ανθρώπινου δυναμικού, αριθμός που πρόκειται να αυξηθεί στο επόμενο διάστημα. Η Νιτσιάκος αποτελεί έναν από τους πιο υπεύθυνους εργοδότες στην Ελλάδα, διασφαλίζοντας καλές και δίκαιες συνθήκες εργασίας, γεγονός που έχει συμβάλει στη συνεχώς ανοδική πορεία της εταιρείας.

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ
Διατηρώντας ηγετική θέση εντός Ελλάδος, η Νιτσιάκος εφαρμόζει το επιχειρηματικό της πλάνο ανάπτυξης, λανσάροντας στη συνέχεια καινοτόμα προϊόντα όπως αυτό του Μαύρου Κοτόπουλου και επεκτείνει την εγχώρια δραστηριότητά της με τη δημιουργία νέων παραγωγικών μονάδων για την κάλυψη των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών. Σημειώνεται, πως στην γκάμα των λευκών κρεάτων που διατηρεί, η Νιτσιάκος είναι ο πρώτος Έλληνας παραγωγός γαλοπούλας, ενώ ακόμα διαθέτει το πρώτο πιστοποιημένο σφαγείο κουνελιού στη χώρα. Παράλληλα, η Νιτσιάκος αναπτύσσει σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα στις Βαλκανικές χώρες και την Κύπρο, που αφορούν στα παραγόμενα λευκά κρέατα, τις πρώτες ύλες, τα εκκολάψιμα αυγά, το αλεύρι αλλά και στις ζωοτροφές παραγωγικών ζώων και ζώων συντροφιάς.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
Η Νιτσιάκος διαθέτει ένα πλήρως καθετοποιημένο σύστημα παραγωγής, επιτυγχάνοντας τη διατήρηση του άμεσου ελέγχου σε όλα τα στάδια της παραγωγής. Με τη συστηματική και λεπτομερή παρακολούθηση του κύκλου παραγωγής της, η Νιτσιάκος πληροί αυστηρά τις προδιαγραφές που διασφαλίζουν την άριστη ποιότητα των προϊόντων της. Από την προέλευση των πρώτων υλών, την εκτροφή και την κτηνιατρική παρακολούθηση των ορνίθων, τους υγειονομικούς κανόνες κατά τη σφαγή και επεξεργασία μέχρι την τελική διανομή τους, αντανακλάται όλη η διαδρομή της ποιότητας και της γεύσης της Νιτσιάκος με σεβασμό προς τον καταναλωτή.