Νovartis: Έκτακτη σύσκεψη το απόγευμα στο Μαξίμου υπό τον Τσίπρα

Νovartis: Έκτακτη σύσκεψη το απόγευμα στο Μαξίμου υπό τον Τσίπρα
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να εξετάζουν όλα τα ως τώρα δεδομένα της υπόθεσης Novartis - Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για τις εξελίξεις.

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την υπόθεση Novartis συγκαλεί το απόγευμα της Πέμπτης στις 18:30 o πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Θυμίζουμε πως χθες συγκλήθηκε το πολιτικό συμβούλιο του κυβερνώντος κόμματος με τους συμμετέχοντες να συμφωνούν ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση και με δεδομένες τις προβλέψεις παραγραφής του νόμου περί ευθύνης υπουργών, δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις.

Στην εν λόγω συνεδρίαση εξετάστηκαν όλα τα ενδεχόμενα αλλά και οι κίνδυνοι -κυρίως σε ό,τι αφορά την προανακριτική επιτροπή, με δεδομένο ότι και στην υπόθεση του Γιάννου Παπαντωνίου, η συγκεκριμένη επιτροπή που είχε συσταθεί τότε είχε αναγκαστεί να ρίξει την αυλαία των εργασιών της τρεις μήνες μετά, παραδεχόμενη ότι το σκέλος των κατηγοριών που εξέταζε είχαν παραγραφεί.

«Ουδέν σχόλιον» από Κομισιόν για τον Δ. Αβραμόπουλο
«Ουδέν σχόλιον» από πλευράς Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως προς το ζήτημα της εμπλοκής του ονόματος του Έλληνα επιτρόπου, Δημήτρη Αβραμόπουλου, στην υπόθεση Novartis.

Ερωτηθείς σχετικά, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης του Τύπου στις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς σημείωσε: «Ο επίτροπος Αβραμόπουλος προέβη σε δηλώσεις, στις οποίες ξεκαθαρίζει τη θέση του σχετικά με τα γεγονότα που αφορούν την περίοδο που ήταν υπουργός Υγείας. Η Επιτροπή δεν έχει τίποτα άλλο να προσθέσει στις δηλώσεις του επιτρόπου».

Σε ερώτηση εάν ο πρόεδρος της Κομισόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είναι ενημερωμένος σχετικά με την εξέλιξη που θα μπορούσε να έχει στο μέλλον αυτή η υπόθεση, ο κ. Σχοινάς απάντησε ότι ο κ. Γιούνκερ «παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις υποθέσεις του συγκεκριμένου επιτρόπου και βρίσκεται σε μόνιμη επαφή με όλα τα μέλη του Κολεγίου των Επιτρόπων».

 

Πηγή: News247.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ