Ντι Μάιο: Οι Βρυξέλλες δεν μπορούν να μας ζητούν τη «σφαγή» των Ιταλών

Ντι Μάιο: Οι Βρυξέλλες δεν μπορούν να μας ζητούν τη «σφαγή» των Ιταλών
epa07107807 Italian vice Premier Luigi Di Maio during a press conference at Chigi's Palace, Rome, 20 October 2018. EPA/ANGELO CARCONI JAPAN OUT EDITORIAL USE ONLY/ NO ARCHIVES

Προέβλεψε, ακόμη, αλλαγές μετά τις ευρωεκλογές, με ώθηση σε κόμματα κατά της λιτότητας.

Οι εκλογές για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο τον Μάιο θα φέρουν αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό και θα βοηθήσουν την Ιταλία στη μάχη της έναντι των Βρυξελλών, όσον αφορά τον προϋπολογισμό, σημείωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της ιταλικής κυβέρνησης, Λουίτζι Ντι Μάιο.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο Ντι Μάιο, μιλώντας στην Corriere della Sera, τόνισε ότι είναι σίγουρος πως Ρώμη και Βρυξέλλες θα μπορούσαν να αποφύγουν τη σύγκρουση, προβλέποντας ότι η Κομισιόν θα έχει μία διαφορετική προσέγγιση μετά τις ευρωεκλογές, που ίσως δώσουν ώθηση σε κόμματα κατά της λιτότητας.

«Οι πολίτες θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές και θα προκαλέσουν μεγάλη αλλαγή. Είμαστε έτοιμοι να καθίσουμε στο τραπέζι του διαλόγου, αλλά δεν μπορούν να μας ζητάνε να οδηγήσουμε τους Ιταλούς σε σφαγή», είπε ο επικεφαλής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων.

Υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν απέρριψε τον περασμένο μήνα το σχέδιο για τον ιταλικό προϋπολογισμό του 2019, ζητώντας νέα πρόταση από την Ιταλία και μείωση του χρέους.