Ντοκιμαντέρ για το θρυλικό θέατρο Apollo όπου τραγούδησε ο Μάικλ Τζάκσον

Ντοκιμαντέρ για το θρυλικό θέατρο Apollo όπου τραγούδησε ο Μάικλ Τζάκσον

«Το Apollo είναι ο τρόπος με τον οποίο αξιοποιήσαμε την τέχνη για να βγούμε από την καταπίεση», ανέφερε ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ.

Ένα νέο ντοκιμαντέρ για το ιστορικό θέατρο Apollo του Χάρλεμ θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Τραϊμπέκα στη Νέα Υόρκη. Το ντοκιμαντέρ «The Apollo» του HBO σε σκηνοθεσία Ρότζερ Ρος Γουίλιαμς θα ανοίξει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου στις 24 Απριλίου και θα προβληθεί στο HBΟ αργότερα φέτος.

Με αρχειακό υλικό καθώς και συνεντεύξεις με καλλιτέχνες όπως οι: Σμόκι Ρόμπινσον, Πάτι Λεμπέλ, Τζέιμι Φοξ και Φαρέλ Γουίλιαμς, παρουσιάζεται η ιστορία του θεάτρου που ήταν γνωστό ως η Μέκκα των ερμηνευτών της τζαζ και της σόουλ μουσικής.

«Το Apollo είναι κάτι περισσότερο από μουσική, είναι ο τρόπος με τον οποίο αξιοποιήσαμε τη μουσική και την τέχνη για να βγούμε από την καταπίεση» ανέφερε ο Ρότζερ Ρος Γουίλιαμς σε δήλωσή του για το ντοκιμαντέρ. «Η ιστορία του Apollo είναι η ιστορία της εξέλιξης της μαύρης αμερικανικής ταυτότητας και του πώς έγινε το καθοριστικό πολιτιστικό κίνημα της εποχής μας» είπε.

Το ντοκιμαντέρ καλύπτει την πλούσια ιστορία του χώρου στον οποίο τραγούδησαν, μεταξύ πολλών άλλων, οι: Μπίλι Χολιντέι, Νταϊάνα Ρος και Μάικλ Τζάκσον.

Ο συνιδρυτής του Φεστιβάλ, Ρόμπερτ ντε Νίρο πρόσθεσε: «Το θέατρο Apollo είναι σύμβολο του δημιουργικού πνεύματος της Νέας Υόρκης και ευρύτερα και είμαι πολύ χαρούμενος που ξεκινάμε το 18ο Φεστιβάλ μας γιορτάζοντας με αυτό το ντοκιμαντέρ από τον Ρότζερ Ρος Γουίλιαμσον».

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Τραϊμπέκα διοργανώνεται από τις 24 Απριλίου έως τις 5 Μαΐου στη Νέα Υόρκη.