Ντομπρόβσκις: Εφικτή η έξοδος της Ελλάδας αρκεί όλοι να επιδείξουν ευθύνη

Ντομπρόβσκις: Εφικτή η έξοδος της Ελλάδας αρκεί όλοι να επιδείξουν ευθύνη
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν τονίζει πως πρέπει να προχωρήσει η προσπάθεια ολοκλήρωσης της τέταρτης αξιολόγησης, ενώ είναι αισιόδοξος για συμφωνία για το χρέος.

Το δικό του μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση στέλνει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις,  τονίζοντας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Τα Νέα  την αναγκαιότητα συνέχισης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, καθώς και της τήρηση των δημοσιονομικών στόχων μετά τη λήξη του προγράμματος.

«Είναι απολύτως εφικτή (σ.σ. η έξοδος στις αγορές), υπό τον όρο ότι όλοι θα επιδείξουν ευθύνη» δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, και χαρακτηρίζει την επιστροφή της χώρας στις αγορές ως «ευαίσθητη άσκηση».

«Κλειδί», σύμφωνα με τον κ. Ντομπρόβσκις, αποτελεί η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και των υγιών δημοσιονομικών πολιτικών. «Θα πρέπει να καταβληθούν όλες οι προσπάθειες για να ολοκληρωθεί η τέταρτη αξιολόγηση, η οποία θα ενισχύσει επιπλέον την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία», τονίζει.

Σχετικά με το σχέδιο ανάπτυξης της ελληνικής κυβέρνησης, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν διαβεβαιώνει ότι «η Επιτροπή στηρίζει την Ελλάδα στις προσπάθειες της όποτε και όπου μπορεί», ενώ επισημαίνει και ότι «Συνεχίζεται η δουλειά για την τελειοποίηση και την οριστικοποίηση της ελληνικής στρατηγικής ανάπτυξης και είναι σημαντικό η στρατηγική αυτή να είναι ελληνικής ιδιοκτησίας και να κατευθύνεται από την Ελλάδα».

Τέλος, όσον αφορά την ελάφρυνση του χρέους, ο ίδιος εμφανίζεται αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία, εντός των παραμέτρων που έχει ορίσει το Eurogroup.