O 12χρονος Νίκος που ξετρέλανε την Google!

O 12χρονος Νίκος που ξετρέλανε την Google!

O Νίκος Αδάμ προσέλκυσε το ενδιαφέρον του τεχνολογικού κολοσσού για δύο προγράμματα του, που ανέπτυξε σε τόσο μικρή ηλικία.  

To ενδιαφέρον της Google έχει καταφέρει να τραβήξει ο Νίκος Αδάμ, μαθητής της πρώτης Γυμνασίου και μόλις 12 χρονών. Ο λόγος; Δύο εφαρμογές που ανέπτυξε σε τόσο μικρή ηλικία και εντυπωσίασαν στελέχη του τεχνολογικού κολοσσού. Πρόκειται για το «DTD», ένα σύστημα ασφάλειας που μας προστατεύει από την πιο συνηθισμένη επίθεση στο διαδίκτυο και το «MSP», το σύστημα που σε βοηθάει να γράψεις minecraft server για να παίζεις με τους φίλους σου μόλις με ένα κλικ!

Το ταλέντο του μικρού μαθητή έγινε αντιληπτό όταν κατά τη διάρκεια της 78ης ΔΕΘ στην Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο, ο Νίκος Αδάμ επισκεπτόταν καθημερινά το περίπτερο της Google και παρακολουθούσε σεμινάρια προγραμματισμού. Εκεί τον εντόπισαν άνθρωποι της εταιρείας και δεν δυσκολεύτηκαν να διαπιστώσουν ότι πρόκειται για ένα χαρισματικό παιδί. Ο Νίκος παρουσίασε μάλιστα στα αγγλικά την εφαρμογή του για την αντιμετώπιση κακόβουλων επιθέσεων στο διαδίκτυο μπροστά σε χίλια άτομα και εντυπωσίασε τους πάντες.

1/3

Διαβάστε ακόμη: Διαδικτυακό «περίπτερο» και από την Google

Πλέον ο μικρός μαθητής ετοιμάζει και νέα προγράμματα για την ιστοσελίδα που κατασκεύασε με τον όνομα «tech is game». Όπως εξήγησε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA πρόκειται για μια ελληνική εκδοχή του γνωστού σε όλους μας Facebook, ένα πλήρες οργανωμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που θα έχει ως κλειδί την ασφάλεια στην επικοινωνία.

Ο 12χρονος μαθητής δεν έχει διδαχτεί την επιστήμη της πληροφορικής και εξελίχθηκε πειραματιζόμενος στον υπολογιστή του μεγαλύτερου αδελφού του από τα 6 του μόλις χρόνια και διαβάζοντας μόνος πολλά βιβλία πληροφορικής.

Για τα δύο προγράμματα του η Google έχει εκδηλώσει έντονα το ενδιαφέρον της και βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τους γονείς του, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να τον στηρίξουν.

Google Glass: Ένας καλά «κρυμμένος θησαυρός»