Ο 33χρονος Τσίμιακ αναμένεται να είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας του CDU

Ο 33χρονος Τσίμιακ αναμένεται να είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας του CDU
epa07214628 The candidate for the leadership of the German Christian Democratic Union (CDU), Annegret Kramp-Karrenbauer holds her application speech during the 31st Party Congress of the Christian Democratic Union (CDU) in Hamburg, Germany, 07 December 2018. At the party congress, a new party leader is to be elected. Associated with the new party leader is the debate over the fundamental political orientation of the CDU after Chancellor Merkel will no longer hold this office. EPA/CLEMENS BILAN

Η ψηφοφορία για τον νέο Γενικό Γραμματέα θα λάβει χώρα εντός της ημέρας.

Τον επικεφαλής της Νεολαίας των Χριστιανοδημοκρατών αναμένεται να προτείνει η Ανεγκρέτ Κραμπ- Καρενμπάουερ για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του CDU.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (DPA), που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές, η νέα αρχηγός των Χριστιανοδημοκρατών πιστεύει ότι ο 33χρονος Πάουλ Τσίμιακ, ο οποίος έχει παρουσία και στη Βουλή, είναι το πρόσωπο εκείνο, που μπορεί να δώσει νέα πνοή στο κόμμα.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η Κραμπ- Καρενμπάουερ συναντήθηκε χθες το βράδυ, λίγες ώρες μετά την εκλογή της, με τον Τσίμιακ και με τον Άρμιν Λάσετ, πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας- κρατιδίου από το οποίο κατάγεται ο 33χρονος.

Η ψηφοφορία για τον νέο Γενικό Γραμματέα θα λάβει χώρα εντός της ημέρας και εκτιμάται ότι η πρόταση της νέας αρχηγού θα αποσπάσει την έγκριση της μεγάλης πλειονότητας των συνέδρων.