Ο απίθανος λόγος που η μετοχή της Nintendo κατέρρευσε σε μια μέρα

Ο απίθανος λόγος που η μετοχή της Nintendo κατέρρευσε σε μια μέρα
epa05440129 People play Pokemon Go at a park in Tokyo, Japan 25 July 2016. The game, released in Japan on 22 July 2016, that uses the GPS to locate the smartphone's location, has gained a huge popularity among smartphone users and added to the value of Nintendo that partly owns the franchise enterprise that makes Pokemon. Japanese government has issued a warning to use this game. The game has resulted minor bicycle and car accidents with playing the game in Japan. EPA/KIMIMASA MAYAMA

Οι επενδυτές διαπίστωσαν αργά σε ποιον ανήκει πραγματικά το Pokemon Go.

Κατέρρευσαν οι μετοχές της Nintendo τη Δευτέρα μετά το ράλι δισεκατομμυρίων τις περασμένες εβδομάδες, διότι οι επενδυτές τώρα… διαπίστωσαν ότι το απίστευτα επιτυχημένο παιχνίδι Pokemon Go δεν ανήκει εξ ολοκλήρου στην ιαπωνική εταιρεία!

Η αξία των μετοχών της Nintendo έχασε 18% αφότου η εταιρεία υπενθύμισε ότι έχει τον έλεγχο του 32% του Pokemon Go, και γι’ αυτόν τον λόγο παρά τη τεράστια επιτυχία του, δεν θα καρπωθεί σημαντικό μερίδιο των κερδών.

Μετά το κλείσιμο του χρηματιστηρίου της Παρασκευή η εταιρεία ενημέρωσε κοινό και επενδυτές ότι βρίσκεται στην τελική πορεία της δημιουργίας του Pokemon Go Plus, μιας συσκευής αποκλειστικά για το Pokemon Go η οποία θα φοριέται στον καρπό των παικτών και θα τους ειδοποιεί όταν βρίσκονται κοντά σε κάποιο ελεύθερο Pokemon για να το πιάσουν. Μάλιστα για να αναπτύξει αυτήν την τεχνολογία, η Nintendo ενημέρωσε ότι έχει ήδη ξοδέψει τα αναμενόμενα κέρδη της από το παιχνίδι.

Από τις 6 Ιουλίου όπου κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το Pokemon Go η μετοχή της Nintendo ανέβηκε περίπου 60%, όμως απ’ ό,τι φαίνεται, λίγοι συνειδητοποίησαν εξ αρχής ότι τα δύο τρίτα του παιχνιδιού βρίσκονται στην κατοχή των εταιρειών Niantic Labs και Pokemon Company.

Την Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθούν τα οικονομικά αποτελέσματα του τριμήνου για την Nintendo, και για τις αγορές αυτή θα είναι η πρώτη μεγάλη ημέρα κρίσης για το -κατά τα άλλα λαμπρό- μέλλον της εταιρείας.