Ο Μπερλουσκόνι υπογράφει τις «δεσμεύσεις» του προς τους Ιταλούς ζωντανά στην τηλεόραση

Ο Μπερλουσκόνι υπογράφει τις «δεσμεύσεις» του προς τους Ιταλούς ζωντανά στην τηλεόραση
epa06528946 Italian former Prime Minister and Forza Italia (FI) leader Silvio Berlusconi (R) attends the La7 TV program 'Tagada' hosted by journalist Tiziana Panella in Rome, Italy, 15 February 2018. Italy will hold general elections on 04 March. EPA/ANGELO CARCONI Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

O Καβαλιέρε παρουσίασε Τα κύρια σημεία του προγράμματος του Forza Italia κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής στη Rai.

Τα κύρια σημεία του προεκλογικού του προγράμματος παρουσίασε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, επικεφαλής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, σε τηλεοπτική εκπομπή του δημόσιου καναλιού Rai Uno.

Πρόκειται για «δεσμεύσεις», οι οποίες περιέχονταν σε κείμενο το οποίο υπεγράφη στο τέλος της εκπομπής από τον Ιταλό πρώην πρωθυπουργό, όπως είχε ήδη κάνει με το προεκλογικό του πρόγραμμα το 2001.

Τα κύρια σημεία του προγράμματος αφορούν την μείωση των φόρων, με μια μόνον κλίμακα στο 23%, όπως και την επίλυση των φορολογικών διαφορών των πολιτών με το δημόσιο, με την καταβολή μικρού μέρους του συνολικού οφειλόμενου ποσού.

Ο «μίστερ τιβί» υποσχέθηκε επίσης ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τον νόμο της Κεντροαριστεράς που θέσπισε τα σύμφωνα συμβίωσης για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Παράλληλα, ο Μπερλουσκόνι δήλωσε ότι «σε περίπτωση νίκης της κεντροδεξιάς ο νέος πρωθυπουργός θα είναι ένας άνθρωπος που θα χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης της Ευρώπης», χωρίς να αποκαλύψει, όμως, ποιόν έχει κατά νου.

Στις δεσμεύσεις στις οποίες αναφέρθηκε ο Ιταλός πολιτικός και επιχειρηματίας, συμπεριλαμβάνεται και η υποχρέωση να μειώσει τον δείκτη της ανεργίας στην Ιταλία κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Ο Καβαλιέρε, πάντως, δηλώνει αισιόδοξος ότι η συντηρητική συμμαχία (Φόρτσα Ιτάλια, Λέγκα και ακροδεξιά Αδέλφια της Ιταλίας) στις εκλογές της 4ης Μαρτίου θα καταφέρει τελικά να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία εδρών, τόσο στην Βουλή, όσο και στην Γερουσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ