Ο Μπερλουσκόνι ξαναλέει «Φόρτσα Ιτάλια»

Ο Μπερλουσκόνι ξαναλέει «Φόρτσα Ιτάλια»

Επιστροφή στο παρελθόν από τον Καβαλιέρε με σκοπό την αναδιοργάνωση της κεντροδεξιάς.

Την επάνοδο της πολιτικής δύναμης της οποίας ηγείται στην ονομασία Φόρτσα Ιτάλια ανακοίνωσε πριν από λίγο μέσω του Διαδικτύου ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

«Αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στην Φόρτσα Ιτάλια διότι θέλουμε να καταφέρουμε, όπως συνέβη πριν από είκοσι χρόνια, να απευθυνθούμε στους νέους και στους πρωταγωνιστές του πεδίου των επιχειρήσεων, για να τους καλέσουμε να ενδιαφερθούν για το κοινό μας μέλλον», έγραψε μεταξύ άλλων ο Μπερλουσκόνι στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Κατά τον Μπερλουσκόνι «δεν είναι σωστό να ενδιαφέρονται για την χώρα τους μόνον ορισμένοι Ιταλοί, ενώ κάποιοι άλλοι να παρακολουθούν την κατάσταση εξ αποστάσεως, κατακρίνοντας όποιον δείχνει ενδιαφέρον».

Ο συντηρητικός πολιτικός πρόσθεσε πως εύχεται τον Σεπτέμβριο «να στηρίξει την παρουσίαση της νέας Φόρτσα Ιτάλια μεγάλος αριθμός Ιταλών, με ενθουσιασμό και πάθος».

Ο Μπερλουσκόνι κατέβηκε στον στίβο της πολιτικής, το 1994 ηγούμενος του πολιτικού κόμματος Φόρτσα Ιτάλια. Στην συνέχεια, η ευρύτερη κεντροδεξιά συμμαχία ονομάσθηκε Πόλος των Ελευθερίας και η Φόρτσα Ιτάλια Λαός της Ελευθερίας.

Δημοσκόπηση που μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση RAI τέλος κατέδειξε ότι η κεντροδεξιά και η κεντροαριστερή συμμαχία είναι ουσιαστικά ισόπαλες όσον αφορά την πρόθεση ψήφου των Ιταλών και συγκεντρώνουν ποσοστό 34%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ