Ο χρόνος είναι ο σημαντικότερος επιχειρηματικός πόρος σας

Ο χρόνος είναι ο σημαντικότερος επιχειρηματικός πόρος σας
Alarm clock standing with coins on metal plate Photo:

Προσπαθήστε να διαχειριστείτε καλύτερα τον χρόνο σας, ώστε να δράσετε στοχευμένα για να πετύχετε αυτό που θέλετε περισσότερο. 

Δεν είναι μυστικό ότι η σωστή διαχείριση του χρόνου είναι ένα κρίσιμο στοιχείο της επιτυχίας ανεξάρτητα από το ποιος είστε ή τι κάνετε. Παρ’ όλα αυτά, πολύ λίγοι επαγγελματίες των επιχειρήσεων εκτιμούν τον χρόνο ως έναν από τους σημαντικότερους πόρους τους.

Παρά τη μεγάλη έμφαση στην κερδοφορία ή τη δύναμη του ανθρώπινου κεφαλαίου σας, η σωστή διαχείριση του χρόνου σας είναι μακράν το πιο σημαντικό στοιχείο της επιτυχίας στη σημερινή αγορά. Κι όμως, πιθανότατα τον σπαταλάτε. Ιδού πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε καλύτερα τον εργάσιμο χρόνο σας.

Καταρχήν, χρειάζεστε μια εξατομικευμένη προσέγγιση. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με το γεγονός ότι η διαχείριση του χρόνου είναι σημαντική, αλλά πολύ λίγοι καταλαβαίνουν ότι απαιτείται μια εξατομικευμένη προσέγγιση για να επιτευχθεί μια αποδοτική εργάσιμη ημέρα. Αυτό ισχύει επειδή το πρόγραμμα όλων είναι μοναδικό. Κανείς άλλος δεν καταλαβαίνει τη σημασία του χρόνου σας.

Όμως, για να το εκτιμήσετε εσείς ο ίδιος, είναι σημαντικό να αρχίσετε τσεκάροντας τις καθημερινές σας συνήθειες για να δείτε πού σπαταλάτε τον περισσότερο χρόνο.

Πλέον, υπάρχει ένας αριθμός ψηφιακών εφαρμογών που σας δείχνει πού σπαταλάτε το χρόνο σας και πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε καλύτερα.

Η εγκατάσταση μιας εφαρμογής στο smartphone ή στον υπολογιστή σας πιθανότατα θα σας βοηθήσει να παρακολουθείτε πιο στενά τον χρόνο σας και μπορεί να οδηγήσει σε κάποια επιπλέον παραγωγικότητα. Πρέπει όμως να καταλάβετε ότι είστε εσείς αυτός που ελέγχει τον χρόνο σας, και όχι κάποια μηχανή.

Η επιτυχής διαχείριση του χρόνου αφορά πρωτίστως τον αυτοέλεγχο και την ικανότητα να αξιολογείτε με ειλικρίνεια τη δική σας κατάσταση για να καθορίζετε πότε λαμβάνετε τις σωστές αποφάσεις και πότε απλώς αμφιταλαντεύεστε.

Μόνο αφού επανεξετάσετε διεξοδικά και ειλικρινά το ημερήσιο πρόγραμμά σας για να δείτε πού σπαταλάτε χρόνο, θα μπορέσετε να αρχίσετε να κάνετε ουσιαστικές προσαρμογές της ζωής σας.

Οι συμβουλές έξυπνης διαχείρισης χρόνου για τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων έχουν συχνά έναν σταθερό άξονα: την απόλυτη ειλικρίνεια όταν αξιολογείτε τη σημασία κάθε υποχρέωσης και δραστηριότητας.