Ο δεύτερος μεγαλύτερος διαφημιζόμενος του πλανήτη ίσως μποϊκοτάρει Facebook και Google

Ο δεύτερος μεγαλύτερος διαφημιζόμενος του πλανήτη ίσως μποϊκοτάρει Facebook και Google
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ της Unilever αναμένεται να ταράξει τα νερά της παγκόσμιας ψηφιακής διαφήμισης.

 

Η Unilever ίσως αποφασίσει να διακόψει κάθε διαφημιστική της καμπάνιας σε Facebook και Google.

Αυτό προκύπτει σύμφωνα με τον Keith Weed, επικεφαλής του ομίλου στο τμήμα μάρκετινγκ, και την ομιλία όπου αναμένεται να δώσει στο ετήσιο συνέδριο διαδραστικής διαφήμισης στην Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με τους Financial Times, ο Weed αναμένεται να πει ότι «η Unilever δεν πρόκειται να συνεχίσει τις επενδύσεις της σε πλατφόρμες ή περιβάλλοντα τα οποία δεν προστατεύουν τα παιδιά μας ή διχάζουν την κοινωνία και προωθούν το μίσος και την μοχθηρία».

Συνέκρινε, μάλιστα, την πρόθεση της εταιρείας να ξεκαθαρίσει το τοπίο της ψηφιακής διαφήμισης με την δική της καμπάνια για την προώθηση των βιώσιμων υλικών στη γραμμή παραγωγής της.

Η σημασία της όποιας απόφασης της Unilever είναι τεράστια, καθώς αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο χρηματοδότη διαφημιστικών καμπανιών παγκοσμίως.

Τα σχέδια του Weed βασίζονται κατά πολύ στην προσπάθεια να κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών για τα brands της εταιρείας, και πιστεύει ότι για να πετύχει αυτόν τον στόχο θα πρέπει να καταπολεμήσει την έλλειψη εμπιστοσύνης και την καχυποψία που υπάρχει σήμερα στο διαδίκτυο.

Επιπλέον ο Weed κάνει αναφορά στην ανάγκη να υπάρξει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για τις τεχνολογικές εταιρείες της Silicon Valley όσον αφορά το περιεχόμενο που προωθούν στο σημερινό πολιτικό περιβάλλον. Η ομιλία του, μάλιστα, κάνει ευθεία αναφορά στη ρωσική επιρροή των προεδρικών εκλογών του 2016 και περιγράφει την ψηφιακή αλυσίδα προμηθειών ως έναν «βούρκο», μια λέξη που παραπέμπει σε ένα λεξιλόγιο βγαλμένο από τον πρόεδρο Τραμπ.