Ο διαφορετικός τρόπος με τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε το WhatsApp

Ο διαφορετικός τρόπος με τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε το WhatsApp

Η εφαρμογή έχει ήδη πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρήστες, αλλά μάλλον τώρα θα διπλασιαστούν. 

Το WhatsApp, η υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων, κάνει μια νέα εμφάνιση στους υπολογιστές παρουσιάζοντας την νέα εφαρμογή για Windows και Mac OS X.

Μέχρι τώρα η χρήση της υπηρεσίας ήταν διαθέσιμη σε desktop εγκαθιστώντας το web app στον browser. Στην πραγματικότητα η νέα αυτή εφαρμογή κάνει ακριβώς το ίδιο, παρακάμπτοντας το στάδιο της εγκατάστασης.

Όπως και η εκδοχή του web app , έτσι και το desktop app του WhatsApp αντικατοπτρίζει το τι συμβαίνει στην εφαρμογή στο smartphone του χρήστη, σαρώνοντας έναν κωδικό QR για να μπορεί να συγχρονιστεί με την εφαρμογή στον υπολογιστή.

Αυτό σημαίνει ότι εκμεταλλεύεται την ίδια κρυπτογράφηση που πριν ένα μήνα χρησιμοποιήθηκε σε όλες τις πλατφόρμες mobile στις οποίες δραστηριοποιείται το WhatsApp.

Η desktop έκδοση έρχεται με κάποια πλεονεκτήματα, όπως η δυνατότητα του drag and drop φωτογραφιών στα μηνύματα, και φυσικά την εύκολη πληκτρολόγηση χωρίς να χρειάζεστε το κινητό σας (πολύ βοηθητικό για όσο είστε στη δουλειά σας, σωστά;).

Τέλος, το WhatsApp είναι διαθέσιμο για τους χρήστες των Windows στις εκδόσεις 8 και πάνω, και για χρήστες Mac OS σε 10.9 (“Mavericks”) και πάνω.