Ο δύσκολος «γάμος» ανάμεσα σε Yahoo και Verizon

Ο δύσκολος «γάμος» ανάμεσα σε Yahoo και Verizon

Aναμένεται να ολοκληρωθεί με μεγάλη καθυστέρηση, όπως ανακοίνωσε η Yahoo.

Με αρκετά μεγάλη καθυστέρηση πρόκειται να ολοκληρωθεί η διαδικασία εξαγοράς των βασικών διαδικτυακών δραστηριοτήτων της Yahoo από τη Verizon, αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC.

Η Verizon είχε συμφωνήσει να εξαγοράσει τις βασικές διαδικτυακές δραστηριότητες της Yahoo προς 4,8 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ). Ωστόσο το περασμένο έτος έκανε πίσω μετά την αποκάλυψη δύο σημαντικών παραβιάσεων ασφαλείας στα συστήματα της Yahoo, όπου εκατοντάδες χιλιάδες λογαριασμοί χρηστών επλήγησαν από κυβερνο-επιθέσεις.

Η Yahoo αναφέρει τώρα σε ανακοίνωσή της ότι η πώληση αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και όχι το πρώτο όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. «Η Yahoo συνεχίζει να συνεργάζεται με τη Verizon για την ολοκλήρωση της πώλησης των βασικών διαδικτυακών δραστηριοτήτων της», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τον Δεκέμβριο του 2016 η Yahoo παραδέχτηκε ότι τρία χρόνια νωρίτερα είχε πληγεί από μια τεράστιας κλίμακας κυβερνο-επίθεση, η οποία επηρέασε τους λογαριασμούς τουλάχιστον 1 δισεκατομμυρίων χρηστών. Η εταιρεία είχε παραδεχτεί επίσης ότι και το 2014 είχε δεχτεί ακόμα μία επίθεση όπου τουλάχιστον μισό δισεκατομμύρια λογαριασμοί είχαν πληγεί.

Από τότε, η Yahoo έχει επικεντρωθεί στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, ιδιαίτερα στη μηχανή αναζήτησής της. Ωστόσο, βάσει των αποτελεσμάτων που δημοσιεύτηκαν τη Δευτέρα, κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2016 έχει σημειωθεί πτώση της τάξης του 6% στα έσοδά της από τις διαδικτυακές αναζητήσεις.

«Μέγιστη προτεραιότητα για εμάς εξακολουθεί να είναι η ενίσχυση της ασφάλειας για τους χρήστες μας», δήλωσε πρόσφατα η διευθύνων σύμβουλος της Yahoo, Μαρίσα Μάγιερ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ