Ο «δολοφόνος των ταξί» επιστρέφει στη Γερμανία

Ο «δολοφόνος των ταξί» επιστρέφει στη Γερμανία

Ξανά νόμιμη η εφαρμογή Uber που συνδέει ερασιτέχνες οδηγούς και επιβάτες.

Και πάλι νόμιμη -έστω και προσωρινά- σε όλη τη Γερμανία θα είναι η αμφιλεγόμενη εφαρμογή Uber. Το συγκεκριμένο app φέρνει σε επαφή υποψήφιους επιβάτες με οδηγούς, όμως δεν προϋποθέτει από τους δεύτερους να κατέχουν άδεια επαγγελματικής χρήσης του οχήματός τους.

Ο δικαστής Φρόγουιν Κουρτ από την Φρανκφούρτη, έκρινε ότι οι εταιρείες ταξί είχαν αρκετό χρονικό περιθώριο να απαιτήσουν την άμεση εκτέλεση της αρχικής απαγόρευσης της χρήσης του UberPop (μια από τις πολλές λειτουργίες του Uber), κάτι το οποίο δεν έπραξαν. Από την πλευρά της, η γερμανική Ομοσπονδία οδηγών ταξί ετοιμάζεται να ασκήσει έφεση στην απόφαση αυτή.

«Η βιομηχανία ταξί αποδέχεται κάθε είδους ανταγωνισμό, εφόσον σέβεται το νόμο. Το Uber δεν κάνει κάτι τέτοιο», αναφέρει η ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της.

«Το UberPOP φέρνει την επανάσταση στις μετακινήσεις εντός πόλεων και προσφέρει ακόμη περισσότερες επιλογές μεταφοράς», απάντησε με δική της ανακοίνωση η Uber.

Υπηρεσίες όπως το Uber έχουν αναστατώσει και τη Βρετανία. Στο Λονδίνο οι οδηγοί ταξί διοργάνωσαν ακόμη και «ημέρα κατά του Uber» καθώς, όπως λένε οι ίδιοι, παραβιάζει τους κανόνες μεταφοράς της πόλης.

Παρόμοιες διαδηλώσεις έχουν πραγματοποιηθεί σε Παρίσι, Μαδρίτη, Ρώμη, Μιλάνο και Βερολίνο, ενώ η εφαρμογή είναι απαγορευμένη στη Σεούλ.

Το UberPop, που δίνει τη δυνατότητα σε κάθε ιδιοκτήτη οχήματος να βρει υποψήφιους «πελάτες» και να κανονίσει μαζί τους την πληρωμή για την «κούρσα», αποτελεί μία από τις πολλές επιλογές που προσφέρει το Uber. Μία άλλη, είναι και η κλασσική μέθοδος ανεύρεσης επαγγελματία οδηγού.

H ερφαρμογή λειτουργεί αυτή τη στιγμή σε 45 χώρες και σε περισσότερες από 205 πόλεις.