Ο Έλληνας αρχιμηχανικός της Tesla μιλά στο νέο τεύχος του Fortune

Ο Έλληνας αρχιμηχανικός της Tesla μιλά στο νέο τεύχος του Fortune

Ο Κωνσταντίνος Λάσκαρης µιλά στο Fortune για τους ηλεκτροκινητήρες του µέλλοντος, για την Tesla, τη Silicon Valley και, φυσικά, τον Έlon Μusk.

Ο τρόπος για να περιγράψεις το αντικείµενο εργασίας του Κωνσταντίνου Λάσκαρη στην Tesla Motors δεν µπορεί να περιοριστεί σε έναν τίτλο. Το «επικεφαλής Έρευνας και Σχεδιασµού Ηλεκτρικών Κινητήρων» σε µία από τις πιο καινοτόµες επιχειρήσεις της Silicon Valley δεν αρκεί για να αποδώσει τη συµβολή του στην εξέλιξη της τεχνολογίας της ηλεκτροκίνησης, την οποία «υπηρετεί» από τα φοιτητικά του χρόνια µέχρι σήµερα.

«Στην ουσία, ερευνώ τους µηχανισµούς µε τους οποίους εκδηλώνονται τα φυσικά φαινόµενα όταν λειτουργεί ένας κινητήρας, ενώ παράλληλα γράφω το λογισµικό µε το οποίο σχεδιάζουµε τον κινητήρα» εξηγεί µε µια πρόταση στο Fortune τον ρόλο του στην Tesla.

Διαβάστε στο νέο τεύχος του Fortune που κυκλοφορεί το Σάββατο 9 Ιουλίου με την εφημερίδα ΕΠΕΝΔΥΣΗ πώς ο Κωνσταντίνος Λάσκαρης ξεκίνησε από το πρόγραμμα “Προμηθέας” του ΕΜΠ και βρέθηκε στην καρδιά της Silicon Valley.

Διαβάστε στο νέο τεύχος του Fortune: Γιατί στην Ελλάδα και γιατί τώρα;