Ο Έλληνας αρχιτέκτονας που σχεδίασε το ψηλότερο κτίριο του κόσμου

Ο Έλληνας αρχιτέκτονας που σχεδίασε το ψηλότερο κτίριο του κόσμου

Ο Γιάννης Οικονόμου έχει στόχο να αλλάξει τον ορίζοντα της Νέας Υόρκης μια για πάντα!

Τέλος στους κλασσικούς ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης θέλει να βάλει ο Έλληνας αρχιτέκτονας Γιάννης Οικονόμου με ένα κτίριο, το οποίο όχι μόνο θα είναι το ψηλότερο στον κόσμο, αλλά και το πιο μακρόστενο.

Το 2014 το Μανχάταν είχε ήδη λάβει τον τίτλο της πόλης με το πιο υψηλό πύργο παγκοσμίως, το γνωστό Christian de Portzamparc’s One57 με ύψος πάνω από 305 μέτρα. Τα έργα δείχνουν να μην έχουν τελειωμό, μιας κι έχει προγραμματιστεί η δημιουργία ακόμη 10 ουρανοξυστών στο κέντρο, αποδεικνύοντας δικαίως ότι η Νέα Υόρκη έχει κερδίζει το παρατσούκλι «της γειτονιάς των δισεκατομμυριούχων».

Το The Big Bend (η μεγάλη στροφή) είναι ένα έργο, το οποίο σύμφωνα με τον Έλληνα αρχιτέκτονα, αντί να συνεχίζεται προς τον ουρανό, θα κάνει μία στροφή στο ψηλότερο σημείο και θα συνεχίζει προς τα κάτω, έχοντας ουσιαστικά δύο βάσεις αντί για μία και συνολικό ύψος 1.2192 μέτρα.

«Αν καταφέρουμε να “λυγίσουμε” τα κτίρια χωρίς όμως να παρακάμπτουμε τους “κανόνες” της Νέας Υόρκης, θα είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε ένα από τα πιο σημαντικά κτίρια στο Μανχάταν και το μεγαλύτερο στον κόσμο», δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του, το στούντιο oiio του Γιάννη Οικονόμου.

Το σχέδιο «The Big Bend» στοχεύει να αποτελέσει πρόκληση για το πρότυπο των κατακόρυφων κτιρίων, αμφισβητώντας το αισθητικό κόστος της γραμμής του ορίζοντα της Νέας Υόρκης που έρχεται με την υπάρχουσα τάση των μεγαλύτερων κατασκευών της πόλης.