Ο ελληνικός τουρισμός βοηθά την Thomas Cook να περιορίσει τις ζημιές της

Ο ελληνικός τουρισμός βοηθά την Thomas Cook να περιορίσει τις ζημιές της

Τα έσοδα του πρώτου μισού του έτους αυξήθηκαν στα 3,23 δισεκατομμύρια λίρες από 3 δισεκατομμύρια σε σχέση με πέρυσι.

Η Thomas Cook σε ανακοίνωσή της σήμερα δήλωσε ότι έχει περιορίσει τις προ φόρων απώλειές της για το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους 2018, συμπληρώνοντας ότι το καλοκαιρινό της πρόγραμμα είναι σε καλή κατάσταση, με κρατήσεις που σημειώνουν άνοδο κατά 13% σε ετήσια βάση.

Το βρετανικό τουριστικό πρακτορείο δήλωσε ότι το καλοκαιρινό του πρόγραμμα έχει πουληθεί κατά 59%, σε σύγκριση με το 61% της προηγούμενης χρονιάς. Η εταιρεία υπογράμμισε ότι δέχτηκε πολλές ζητήσεις για Τουρκία, Ελλάδα και Αίγυπτο, αν και οι κρατήσεις για τα ισπανικά νησιά ήταν μειωμένες φέτος εξαιτίας των νομισματικών κινήσεων και του αυξημένου κόστους των ξενοδοχείων. Σύμφωνα με την εταιρεία, υπήρξε αυξημένη ζήτηση και για τη Σκανδιναβία, με κρατήσεις που είδαν αύξηση μέχρι 7%.

Οι απώλειες της εταιρείας προ φόρων για τους πρώτους έξι μήνες της χρονιάς που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου ήταν 303 εκατομμύρια λίρες (409 εκατομμύρια δολάρια) σε σύγκριση με τις απώλειες αξίας 314 εκατομμύρια λιρών την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρονιάς. Βέβαια, όπως αναφέρει η εταιρεία, τα χαμηλότερα έξοδα συνέβαλαν στον περιορισμό των ζημιών.

Τα έσοδα του πρώτου μισού του έτους αυξήθηκαν στα 3,23 δισεκατομμύρια λίρες από 3 δισεκατομμύρια.

Οι ζημιές, πριν από τους τόκους και τους φόρους, περιορίστηκε κατά 4,5% από τις ζημιές ύψους 177 εκατομμυρίων λιρών το πρώτο μισό του οικονομικού έτους 2017, δήλωσε η εταιρεία. Η Thomas Cook είναι, πλέον, στο σωστό δρόμο για να ανταποκριθεί στις οικονομικές προσδοκίες όλης της χρονιάς