Ο Έλον Μασκ δεν είναι πια πρόεδρος και η μετοχή της Tesla «εκτοξεύεται»

Ο Έλον Μασκ δεν είναι πια πρόεδρος και η μετοχή της Tesla «εκτοξεύεται»
epa06233680 CEO of Tesla, Elon Musk delivers a presentation at the International Astronautical Congress (IAC) in Adelaide, South Australia, Australia, 29 September 2017. EPA/MORGAN SETTE AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η είδηση της αποπομπής από τη θέση του προέδρου της εταιρείας έφερε μεγάλη ευφορία στους επενδυτές.

 

Μετά το άκουσμα της είδησης ότι ο Έλον Μασκ παύει να είναι πρόεδρος της Tesla, η μετοχή της εταιρείας δείχνει να «εκτοξεύεται».

Το πρωί της Δευτέρας η αξία της κέρδισε στις προ-χρηματιστηριακές συναλλαγές 15%, ενώ σχεδόν 13% ήταν η άνοδός της στη Γερμανία.

Τα νούμερα αυτά στην ουσία ισοφαρίζουν τις απώλειες της Παρασκευής, έπειτα από την απόφαση της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να «απολύσει» επισήμως τον Μασκ εξαιτίας ενός tweet στο οποίο έλεγε ότι σκέφτεται να βγάλει την εταιρεία από το Χρηματιστήριο.

Τελικά το Σάββατο ο Μασκ κατέληξε σε συμβιβασμό με την Επιτροπή. Ο ίδιος και η Tesla θα πληρώσουν από 20 εκατ. δολάρια έκαστος, και η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να αναζητήσει νέο, ανεξάρτητο, πρόεδρο για να αντικαταστήσει τον Μασκ. Πάντως, ο ίδιος κατάφερε να κρατήσει τη θέση του ως CEO.

Παρόλα αυτά, οι μπελάδες του Έλον Μασκ δεν έχουν τελειώσει. Το υπουργείο Δικαιοσύνης διερευνά μια σειρά από αγωγές επενδυτών για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε ο Μασκ έστειλε email στους υπαλλήλους της εταιρείας, λέγοντάς τους «να μη δώσουν σημασία σε οποιονδήποτε αντιπερισπασμό», ισχυριζόμενος ότι η Tesla είναι «πολύ κοντά» στο να γίνει κερδοφόρα.