Ο Έλον Μασκ θέλει να δημιουργήσει ένα τεράστιο πολεμικό ρομπότ

Ο Έλον Μασκ θέλει να δημιουργήσει ένα τεράστιο πολεμικό ρομπότ
Photo:

Μήπως όμως δεν πρέπει να τον πάρουμε στα σοβαρά;

Όπως επεσήμανε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, είναι πάντα δύσκολο το να διακρίνει κανείς αν ο Έλον Μασκ μιλάει σοβαρά όταν κάνει αναρτήσεις στο Twitter. Έτσι, όταν ο CEO της Tesla δηλώνει ότι θέλει να δει ένα τεράστιο πετούμενο/ πολεμικό επανδρωμένο ρομπότ να γίνεται πραγματικότητα, δεν πρέπει να λαμβάνεται κατ’ ευθείαν υπόψιν.

Ο Μασκ την Κυριακή δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter «Ήρθε η ώρα να δημιουργηθεί ένα “mecha”» (σ.σ. ο συγκεκριμένος όρος εντοπίζεται κυρίως σε βιντεοπαιχνίδια, anime και manga και αναφέρεται σε τεράστια ρομπότ ή μηχανές που ελέγχονται από ανθρώπους. Συνήθως τα mechas απεικονίζονται ως ανθρωποειδή κινούμενα ρομπότ), αφού εγκωμίασε την ταινία ανιμέ «Your Name».

Μάλιστα, ο Μασκ απ’ ό,τι φαίνεται είναι ένας μεγάλος φαν των ταινιών anime, καθώς μετά από την αρχική του δημοσίευση για το «Your Name», συζήτησε τον ενθουσιασμό του για άλλες ταινίες, όπως το «Spirited Away» και το «Princess Mononoke».  

Για πολλούς αυτό επρόκειτο για ένα αστείο, αλλά πριν να το αγνοήσετε εντελώς, θυμηθείτε ότι ο Μασκ αστειεύτηκε για το ότι θα έφτιαχνε ένα φλόγιστρο κάποτε, και όντως το έκανε (και το πούλησε, παρά την έντονη κριτική που δέχτηκε από πυροσβέστες). Ενώ η Boring Company ξεκίνησε, σύμφωνα με τον ίδιο, ως «ένα αστείο» και τώρα ηγείται ενός τεράστιου έργου σήραγγας στο Λος Άντζελες.

Ο Μασκ έχει πλέον λίγο περισσότερο χρόνο στα χέρια του, καθώς παραιτήθηκε από πρόεδρος της Tesla, ως μέρος της συμφωνίας του με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης (SEC).