O Έλον Μασκ το αποφάσισε: Γιατί δεν βγάζει την Tesla από το Χρηματιστήριο

O Έλον Μασκ το αποφάσισε: Γιατί δεν βγάζει την Tesla από το Χρηματιστήριο
epa06233680 CEO of Tesla, Elon Musk delivers a presentation at the International Astronautical Congress (IAC) in Adelaide, South Australia, Australia, 29 September 2017. EPA/MORGAN SETTE AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Επιμένει ότι υπάρχουν χρήματα για να κάνει την εταιρεία ιδιωτική, όμως οι μέτοχοι τον παρακάλεσαν να μην προχωρήσει.

Τέλος στο σίριαλ της εξόδου της Tesla από το Χρηματιστήριο έβαλε με ανάρτησή του την Παρασκευή ο Έλον Μασκ, μετά από 3 έντονες εβδομάδες που προκάλεσαν αναταράξεις στη μετοχή της εταιρείας.

Ο ιδρυτής της Tesla επανέλαβε ότι πιστεύει ότι υπάρχουν αρκετά χρήματα για να ενισχύσει την Tesla, εκτός χρηματιστηρίου, αλλά αποφάσισε να μην τον κάνει αφού τον παρακάλεσαν οι επενδυτές της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον Μασκ η απόφασή του δεν έχει να κάνει με τα χρήματα, αλλά με το γεγονός ότι μετά από έρευνα κατάλαβε ότι η καλύτερη επιλογή για την εταιρεία είναι να μείνει στη Wall Street.

Ήδη επενδυτές και αναλυτές ζητήσουν από τον ιδιόρρυθμο επιχειρηματία να μη προχωρήσει σε έξοδο, προβλέποντας ότι η μετοχή μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 4.000 δολάρια μέχρι το 2023.

Ο Μασκ είχε «τιτιβίσει» ότι σκεφτόταν να «βγάλει την Tesla από το χρηματιστήριο στα 420 δολάρια», δηλαδή σε μια τιμή μετοχής περίπου 18% υψηλότερη από εκείνη που αντιστοιχούσε στη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας εκείνη τη στιγμή. Όμως, σύντομα κατέστη σαφές ότι ο Έλον Μασκ είχε υπερβάλει ως προς τη βεβαιότητα εξασφάλισης της χρηματοδότησής του και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ ξεκίνησε μια έρευνα σχετικά με τις δηλώσεις του, πιέζοντας την τιμή της μετοχής προς τα κάτω.

Ο Έλον Μασκ έγραψε για την απόφασή του:

«Με βάση το feedback που έλαβα από τις συνομιλίες μου, ήταν φανερό ότι οι περισσότεροι από τους υπάρχοντες μετόχους πιστεύουν ότι είναι καλύτερο να μείνουμε δημόσια εταιρεία. Επιπλέον ένας σημαντικός αριθμός θεσμικών επενδυτών εξήγησαν ότι έχουν ζητήματα αρχής που τους περιορίζουν στο να επενδύσουν σε μια ιδιωτική εταιρεία. Αν και η πλειοψηφία των μετόχων μου είπαν ότι θα έμεναν στο πλευρό μου ακόμη και αν προχωρούσα, στο τέλος με παρακάλεσαν να μη το κάνω».

Διαβάστε σχετικά:

Ποιους έκανε πλουσιότερους κατά 1 δισ. δολάρια μια «συναισθηματική» συνέντευξη του Έλον Μασκ