Ο…φιλότεχνος Ντόναλντ Τραμπ κρέμασε έναν ιδιαίτερο πίνακα στον Λευκό Οίκο

Ο…φιλότεχνος Ντόναλντ Τραμπ κρέμασε έναν ιδιαίτερο πίνακα στον Λευκό Οίκο
epa06898887 US President Donald J. Trump delivers remarks during an event entitled 'Pledge to America's Workers', in Washington, DC, USA, 19 July 2018. Trump signed an executive order establishing a 'National Council for the American Worker', an interagency consisting of Trump administration officials that was created to focus on workforce issues. EPA/MICHAEL REYNOLDS

Αλλά για ποιο λόγο επέλεξε τον συγκεκριμένο πίνακα;

Ο πίνακας δημιουργήθηκε από τον Άντυ Τόμας, ο οποίος ειδικεύεται σε γουέστερν και ιστορικές σκηνές. Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό Time, ο Τόμας δήλωσε ότι δεν γνώριζε ότι το έργο του βρισκόταν κρεμασμένο στον Λευκό Οίκο, μέχρι το επεισόδιο της εκπομπής 60 Minutes. «Ήμουν εκστασιασμένος», δήλωσε στο Time. «Πολλές φορές τα δώρα δεν κρεμιούνται, αλλά τοποθετούνται σε μια ντουλάπα κάπου. Το να ανακαλύπτω ότι όντως βρίσκεται κρεμασμένο είναι τέλειο».

Ο Τόμας έχει μια άλλη εκδοχή του πίνακα με τίτλο «Το Δημοκρατικό Κόμμα», όπου βρίσκονται Δημοκρατικοί πρόεδροι όπως ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Τζον Φ. Κένεντι και ο Μπιλ Κλίντον. Και οι δύο εκδοχές έχουν ένα «διακριτικό φεμινιστικό μήνυμα», σύμφωνα με το άρθρο του Time που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Τόμας, καθώς και στους δύο πίνακες υπάρχει μια γυναικεία φιγούρα που πλησιάζει το τραπέζι.

Αλλά για ποιο λόγο επέλεξε τον συγκεκριμένο πίνακα ο πρόεδρος των ΗΠΑ;

Ο Τραμπ είδε τον πίνακα μέσω του Μέλους της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ντάρρελλ Ίσσα, τον οποίο είχε ζωγραφίσει στο παρελθόν ο Τόμας. Ο καλλιτέχνης ήξερε ότι ο Ίσσα έδειξε τον πίνακα στον Τραμπ, γιατί δύο εβδομάδες πριν, ο πρόεδρος τον κάλεσε για να τον ευχαριστήσει για το έργο του. «Ουσιαστικά είπε “δεν μου αρέσουν τα περισσότερα πορτρέτα μου”. Και έχει δίκιο. Είναι δύσκολο να τον ζωγραφίσει καείς. Υπάρχουν κάποια πολύ άσχημα πορτρέτα εκεί έξω», δήλωσε ο Thomas στο Time.

Φωτογραφία: Twitter