Ο Γιάννης Μασούτης είναι ο νέος πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

Ο Γιάννης Μασούτης είναι ο νέος πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

Λύσεις στα προβλήματα των επιχειρηματιών της Θεσσαλονίκης στην ευελπιστεί να φέρει με το πρόγραμμά του ο νέος πρόεδρος του ΕΒΕΘ. 

Εντυπωσιακή νίκη στις πρόσφατες εκλογές του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) πέτυχε ο κ. Γιάννης Μασούτης, διευθύνων σύμβουλος της «Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.» που κατέχει ηγετική θέση στο χώρο του λιανεμπορίου στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο κ. Μασούτης είναι ο νέος πρόεδρος του ΕΒΕΘ και θα αναλάβει για την ερχόμενη τετραετία τα «ηνία» ενός από τα μεγαλύτερα και πλέον δυναμικά Επιμελητήρια της χώρας. Ο συνδυασμός του «Νέο Επιμελητήριο» κατέλαβε το εντυπωσιακό ποσοστό 91,2% και 37 από τις συνολικά 41 έδρες του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Σημαντικό αποτέλεσμα είχε και η προσπάθεια του συνδυασμού για δυναμική συμμετοχή του επιχειρηματικού κόσμου στις εκλογές με σημαντική αύξηση της προσέλευσης στις κάλπες (+12%).

«Η αυξημένη συμμετοχή των μελών του ΕΒΕΘ ισχυροποιεί ακόμη περισσότερο τη νέα διοίκηση και τη “φωνή” του Επιμελητηρίου, και μάλιστα σε μια δύσκολη συγκυρία για το επιχειρείν και την ελληνική οικονομία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιάννης Μασούτης στις πρώτες του δηλώσεις μετά την εκλογή του. Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την είσοδο στο νέο Δ.Σ. πολλών νέων προσώπων οι οποίοι θα φέρουν «αέρα» ανανέωσης στο Επιμελητήριο και θα προωθήσουν τις σύγχρονες αντιλήψεις τους για την οικονομία και την επιχειρηματικότητα.

Ο κ. Γιάννης Μασούτης ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συμμετείχαν στις εκλογές, καθώς και όλους όσοι στήριξαν τον δικό συνδυασμό του, ενώ τους διαβεβαίωσε ότι το πρόγραμμα που κατέθεσε υπόψη τους πριν από τις εκλογές θα αποτελέσει την «πυξίδα» της νέας διοίκησης στην αναζήτηση λύσεων στα προβλήματα των επιχειρηματιών της Θεσσαλονίκης σε όποιο τομέα κι αν δραστηριοποιούνται (εμπόριο, μεταποίηση, εξαγωγές, υπηρεσίες). Επίσης, όπως ίδιος δήλωσε, το ΕΒΕΘ θα συνεχίσει να αξιοποιεί το ρόλο του επίσημου συμβούλου της Πολιτείας κάνοντας τις αναγκαίες παρεμβάσεις.