Ο Καναδάς φτιάχνει την πρώτη μπύρα από κάνναβη

Ο Καναδάς φτιάχνει την πρώτη μπύρα από κάνναβη

Καναδοί επιχειρηματίες προσπαθούν να μετατρέψουν σε έσοδα την νομιμοποίηση του ναρκωτικού.

Επιστήμονες ενός μικρού εργαστηρίου στο Οντάριο δοκιμάζουν ένζυμα και πειραματίζονται με την ζύμωση για τη δημιουργία μιας μπύρας αποκλειστικά από…κάνναβη. Μπορεί αυτές οι τεχνικές αυτές να μην είναι καινούργιες, αλλά το πού επικεντρώνονται είναι κάτι το καινοτόμο. Συγκεκριμένα, η εταιρεία εξελίσσει κάτι που περιγράφει ως «η πρώτη μπύρα που έχει ζυθοποιηθεί πλήρως από κάνναβη».

Οι περισσότερες μπύρες από κάνναβη που βρίσκονται ήδη στο εμπόριο δημιουργούνται από κριθάρι και έχει εμποτιστεί με έλαια μαριχουάνας, σύμφωνα με την «Province Brands», την καναδική νεοφυή εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το εν λόγω προϊόν. «Δεν κάνουμε αυτό που κάνουν όλοι οι άλλοι. Η μπύρα μας δημιουργείται εξ ολοκλήρου από τους βλαστούς, τα κοτσάνια και τις ρίζες του φυτού κάνναβη».

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της εταιρείας, τον Dooma Wendschuh, η γεύση της συγκεκριμένης μπύρας είναι «ξηρή, λιγότερο γλυκιά από τη συνηθισμένη γεύση που έχει η μπύρα». Ενώ όσον αφορά την έντασή της «σε χτυπάει πολύ γρήγορα, κάτι που δεν είναι συνηθισμένο για ένα βρώσιμο προϊόν μαριχουάνας».

Πιστεύει ότι το προϊόν θα είναι πιο ασφαλές και υγιεινό από το αλκοόλ, αλλά συνειδητοποιεί ότι ένα τέτοιο εγχείρημα είναι ένα μεγάλο ρίσκο. «Η μαριχουάνα δεν είναι καλή για τους ανθρώπους και οι μπύρες μας δεν είναι καλές για τους ανθρώπους. Δεν πρέπει να τις πίνουν πέντε φορές την ημέρα, δεν πρέπει να την πίνουν με το που ξυπνούν το πρωί», αναφέρει.

Όμως, παρουσιάζει την μπύρα του ως το πρώτο βήμα στην ανάπτυξη ενός κλάδου που είναι πλέον ευρέως διαδεδομένος. «Αν θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε μια εναλλακτική για το αλκοόλ, αυτό είναι κάτι που θα άλλαζε τον κόσμο. Αυτό είναι κάτι με το οποίο είμαι ενθουσιασμένος».

Αυτό φαίνεται και από τα σχέδια του Wendschuh, τη δημιουργία δηλαδή μιας μονάδας αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων με την ελπίδα ότι θα είναι η πρώτη ζυθοποιία κάνναβης. Η εταιρεία σχεδιάζει, ακόμα, να κυκλοφορήσει μια ποικιλία από μπύρες χρησιμοποιώντας διαφορετικές γεύσεις και κομμάτια κάνναβης, μιμούμενη τις κλασικές ζυθοποιίες που δημιουργούν ξανθές, μαύρες και μπύρες τύπου Ale.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Καναδάς θα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο που θα νομιμοποιήσει τη μαριχουάνα για ψυχαγωγική χρήση, στις 17 Οκτωβρίου. Τα φαγώσιμα αναμένεται να νομιμοποιηθούν ένα χρόνο αργότερα, προετοιμάζοντας το κοινό για προϊόντα εκχυλισμένα με κάνναβη, που θα ποικίλουν από μπράουνι μέχρι μέλι.