O Κενυάτης Χίλαρι Γέγκο μεγάλος νικητής του 31ου Κλασικού Μαραθωνίου

O Κενυάτης Χίλαρι Γέγκο μεγάλος νικητής του 31ου Κλασικού Μαραθωνίου

Πλημμύρισαν οι δρόμοι της Αθήνας από μικρούς και μεγάλους μαραθωνοδρόμους.

Μεγάλος νικητής του 31ου Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας αναδείχτηκε ο Κενυάτης Χίλαρι Γέγκο.  Ο δρομέας τερμάτισε στο Καλιμάρμαρο, επευφημούμενος από πλήθος κόσμου, ενώ οι συμπατριώτες του, Κιμέλι Νίξον και Ντέβιντ Ρούτοχ, ακολούθησαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Ο πρώτος Έλληνας που τερμάτισε στον Μαραθώνιο ήταν ο Χριστόφορος Μερούσης. Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι δήλωσαν συμμετοχή στην κλασική διαδρομή της διοργάνωσης και ξεκίνησαν το πρωί από τον Μαραθώνα για να τερματίσουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Διαβάστε ακόμη: 10+1 μοναδικά 42.195 μέτρα

Η διαδρομή των 10 χιλιομέτρων
Παράλληλα με την εκκίνηση στον Κλασικό Μαραθώνιο, δόθηκε και εκείνη των 10.000 μέτρων από τη Λεωφόρο Αμαλίας. Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, έδωσε το έναυσμα στους δρομείς, μεταξύ των οποίων βρέθηκαν γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένοι, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ζωής προς όλο τον πλανήτη.

Η Αναστασία Καρακατσάνη ήταν η Ελληνίδα, που τερμάτισε πρώτη στα 10χλμ, όπου πρώτευσε ο Ρώσος, Ιαντγκαρόφ Ισταντέρ. Δεύτερος στους άνδρες τερμάτισε ο Κώστας Δρόσος.

marathon

 

Η διαδρομή των 5 χιλιομέτρων
Στα 5χλμ. νικητής ήταν ο Κώστας Νακόπουλος. Στο ίδιο αγώνισμα, στις γυναίκες, πρώτη τερμάτισε η Κατερίνα Μπερδούση.
Σημειώνεται ότι οι δρομείς που έλαβαν μέρος στον αγώνα των 5 χλμ. έφτασαν τους 8.000, και περίπου αντίστοιχοι δήλωσαν συμμετοχή σε εκείνον των 10 χλμ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ